Graţiana Isac este noul vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Procurorul Graţiana Isac a fost aleasă, luni, cu majoritate de voturi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, pe care a mai ocupat-o în 2008.

Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului Graţiana Isac este noul vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Graţiana Isac este noul vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Graţiana Isac a fost singurul candidat pentru postul de vicepreşedinte al CSM. Iniţial, niciun membru al CSM nu şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte, Dan Chiujdea, la fel ca şi procurorul general Codruţa Kovesi, susţinând că Legea 317/2004 nu permite reînnnoirea mandatului.

Procurorul Graţiana Isac a precizat că-şi depune candidatura cu rezerva acelui aspect pus în discuţie la începutul şedinţei de alegere a conducerii CSM, respectiv dacă un fost şef al Consiliului îşi mai poate depune candidatura. Graţiana Isac, la fel ca toţi membrii Secţiei pentru procurori a CSM, a exercitat câte un mandat de vicepreşedinte.

Prin validarea Graţianei Isac, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis că foşti şefi ai CSM pot candida pentru un nou mandat.

Judecătoarea Florica Bejinaru a fost aleasă, luni, cu majoritate de voturi, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), funcţie pentru care au mai candidat Liviu Dăscălescu şi Ana Lăbuş.

Mandatele judecătorul Virgil Andreieş şi procurorul Bogdan Licu, care au condus CSM în ultimul an, se încheie în 12 ianuarie 2010.

Potrivit Constituţiei, preşedintele şi vicepreşedintele CSM, aleşi dintre membrii Consiliului, deţin un mandat un an. "Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit, dintre magistraţi", prevede articolul 133 din legea fundamentală.

Din decembrie 2004 până în ianuarie 2010, preşedinţi ai CSM au fost judecătorii Dan Lupaşcu, Iulian Gîlcă (pensionat între timp), Anton Pandrea, Lidia Bărbulescu şi Virgil Andreieş, iar vicepreşedinţi, procurorii Liviu Dăscălescu, Cristian Deliorga, Dan Chiujdea, Graţiana Isac şi Bogdan Licu.

Graţiana Isac a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1986. Imediat după absolvire a obţinut un post de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, unde a lucrat până în 1992, când s-a mutat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 din Capitală.

După încă trei ani, în 1995, a ajuns procuror şef al secţiei de supraveghere a urmăririi penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, unde a lucrat până în 2001.

Din 1 iulie 2001 şi până în 2003 este procuror şef al serviciului de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Secţiei de combatere a crimei organizate şi antidrog din Parchetul instanţei supreme. Din 2003 şi până în 2004 este adjunctul secţiei, iar din decembrie 2004 şi până în august 2005 este adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Din august 2005 şi până în prezent este procuror al DIICOT, iar din iunie 2006 ocupă funcţia de şef al Biroului de Contrafaceri din cadrul DIICOT.

Este membru CSM din martie 2006. Graţiana Isac a mai fost aleasă vicepreşedinte al CSM în 2008.

Graţiana Isac are 45 de ani şi este căsătorită. Potrivit CV-ului, stăpâneşte bine engleza şi franceza şi cunoaşte foarte bine spaniola.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici