Greblă, despre audierea lui Brădişteanu: DNA transmite un semnal de intimidare

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), a declarat, marţi, că, prin audierea medicului Şerban Brădişteanu, acuzat de favorizarea infractorului în cazul Năstase, DNA transmite un semnal de intimidare.

Urmărește
620 afișări
Imaginea articolului Greblă, despre audierea lui Brădişteanu: DNA transmite un semnal de intimidare

Toni Greblă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Greblă a explicat că în acest moment Adrian Năstase are calitatea de condamnat şi, drept urmare, nu poate fi vorba despre favorizarea infractorului, pentru că acesta se află pe patul de spital.

"Să iei un astfel de medic din timpul activităţii, când poate era nevoie de el în spital, ca să-l audiezi în legătură cu o chestiune absolut publică... Puteau să aştepte ora 3.30, să-l invite la sediul unei autorităţi a statului, dacă trebuiau date nişte explicaţii, dar acest mod de a se manifesta, în special din partea DNA, înseamnă intimidare, înseamnă că vor să transmită un semnal de intimidare şi eu îi descurajez să procedeze în viitor la fel", a spus Greblă.

El a precizat că reprezentanţii DNA au tot dreptul să facă cercetări, însă în limite legale şi fără să dea senzaţia că lucrează în forţă.

"Astfel de acţiuni desfăşurate în modul cum s-au desfăşurat - ridicarea medicului Brădişteanu şi ducerea lui la audieri - denotă faptul că DNA vrea să transmită un semnal care nu e normal într-o societate democratică", a spus Greblă.

Întrebat cine orchestrează această intimidare, Greblă a speculat că se apropie raportul Comisiei Europene privind progresele în MCV şi probabil există o anumită stare de nervozitate legată de acest aspect.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase.

"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase", informează, marţi, DNA, într-un comunicat de presă.

Anterior, surse judiciare au declarat, petnru MEDIAFAX, că medicul Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti, printre care şi un şef din Poliţia Capitalei, sunt audiaţi, marţi, la DNA, într-un dosar în care se fac cercetări privind favorizarea infractorului, în legătură cu punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Din echipa medicală care l-a operat pe Năstase au făcut parte medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, aceştia fiind, de altfel, cei care s-au ocupat de Năstase după internare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici