Prima pagină » Coronavirus » Scrisoare deschisă a unui medic român către tineri: „Boala EXISTĂ!. Manipularea nu poate ascunde ADEVĂRUL”

Scrisoare deschisă a unui medic român către tineri: „Boala EXISTĂ!. Manipularea nu poate ascunde ADEVĂRUL”

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus rămâne la un nivel ridicat în România, dar nu şi măsurile de prevenţie.
Scrisoare deschisă a unui medic român către tineri: „Boala EXISTĂ!. Manipularea nu poate ascunde ADEVĂRUL”
Gabriel Negreanu
01 iul. 2020, 14:14, Social

În ultimele săptămâni am asistat la un număr tot mai mare de evenimente care relatau încălcări grave ale măsurilor de prevenţie, iar multe dintre acestea au la bază încrederea scăzută a unei părţi din societate în gravitatea şi în unele cazuri chiar în existenţa virului.

Într-un mesaj postat pe Facebook un medic de la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon” Focşani a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la modul în care o parte din cetăţeni tratează situaţia:

„La ora actuală în tara sunt 2 atitudini în populaţia tarii. Cei care cred în existenţă covid-ului şi cei care nu cred. Primii sunt cei care au făcut boala(şi familiile lor) +cadrele medicale din spitale care s-au confruntat cu ea.

A doua categorie o reprezinta persoanele tinere care nu au făcut-o, sau au făcut-o şi a trecut neobservată. Am sa vă transmit observaţiile mele, atât ca medic, cât şi ca bolnav.

Boala EXISTA!

Are o contagiozitate, f mare la persoanele cu risc crescut: bătrâni, bolnavi cu boli asociate care scad imunitatea. La tineri sau cei cu imunitatea normala poate sa nu apară sau sa treacă neobservată. De aceea persoanele care nu cred în covid sunt în general persoane tinere. Multe persoane tinere sunt purtătoare de covid şi nu ştiu. Faptul ca ele sunt cele mai mobile în societate,şi de multe ori ori nu ştiu că sunt infectate, transmit virusul celor cu risc. Unele din aceste persoane au un grad de cultura medicală scăzut sau chiar nu le pasă. Persoanele în vârstă sau cu risc crescut sunt mai temătoare, deobicei respecta masurile de preventie. Ce se întâmplă când apărea un tanar purtător din familie, sau din afara ei, care nu respecta regulile de preventie. Îi infectează. Fac apel la tineri sa respecte regulile de preventie, pentru ca ei sunt principalul factor de răspândire a bolii.