Grevă în Marea Britanie: asistentele medicale sunt nemulţumite de salarii

Chukwudubem Ifeajuna, un lucrător sanitar din sudul Angliei, îşi iubeşte meseria, dar luna viitoare va ieşi în stradă timp de două zile în cadrul celei mai mari greve a asistentelor medicale britanice, despre care spune că este necesară atât pentru bunăstarea personalului, cât şi a pacienţilor.

Urmărește
566 afișări
Imaginea articolului Grevă în Marea Britanie: asistentele medicale sunt nemulţumite de salarii

Grevă în Marea Britanie: asistentele medicale sunt nemulţumite de salarii

Conform Reuters, acţiunea sindicală din 15 şi 20 decembrie este fără precedent în istoria de 106 ani a sindicatului britanic al asistenţilor medicali şi are loc în contextul în care Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), administrat de stat, se pregăteşte pentru una dintre cele mai grele ierni din istoria sa.

Ifeajuna a văzut cum membrii echipei sale au plecat să lucreze în supermarketuri, unde există mai puţin stres şi un salariu mai bun, în timp ce el a fost nevoit să reducă din cheltuieli.

"Am câţiva membri ai personalului care apelează la băncile alimentare în acest moment. A trebuit să reduc multe lucruri cu copiii, pe care nu-mi permit să le asigur din cauza costului ridicat al vieţii. Aşa că este foarte, foarte greu, pentru toată lumea, nu doar pentru mine", a declarat el pentru Reuters. "Suntem în grevă pentru că merităm să fim plătiţi mai bine. Nu am mai avut un salariu decent de mai bine de un deceniu".

Grevele afectează, de asemenea, sectoarele feroviar, poştal şi educaţional din Marea Britanie, în timp ce muncitorii se luptă cu preţurile în creştere.

Patricia Marquis, director al sindicatului Royal College of Nursing (RCN) din Anglia, a declarat că guvernul trebuie să asculte.

RCN spune că asistentele cu experienţă au o situaţie cu 20% mai proastă în termeni reali decât în 2010, după o serie de crelteri salariale sub nivelul inflaţiei, şi solicită o creştere salarială de 5% peste indicele preţurilor cu amănuntul.

Aceasta ar însemna o creştere salarială de 19,2%, pe baza datelor privind inflaţia din octombrie. Guvernul spune că cererile RCN ar costa 10 miliarde de lire sterline (12,14 miliarde de dolari) pe an şi că nu pot fi acordate.

Dar Marquis de la RCN a declarat că, fără salarii mai mari, personalul va continua să părăsească profesia, ceea ce va creşte presiunea asupra celor care rămân şi, în cele din urmă, va afecta îngrijirea pacienţilor.

Billy Palmer, Nuffield Trust, think-tank în domeniul sănătăţii, a declarat pentru Reuters că cei care se gândesc să plece "invocă adesea probleme legate de faptul că nu au suficient personal pentru a face o treabă bună", dar plecarea lor agravează şi mai mult problema personalului. "Este cel mai vicios dintre cicluri", a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici