- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Greva sindicaliştilor de la metrou, din noiembrie, a fost legală
Curtea de Apel Bucureşti a decis că greva angajaţilor de la metrou, desfăşurată în noiembrie 2009, a fost legală, instanţa admiţând contestaţia sindicaliştilor care, în repetate rânduri, au susţinut că acest conflict de muncă rămâne deschis.
Greva sindicaliştilor de la metrou, din noiembrie, a fost legală (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)
Astfel, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis recursul declarat de sindicaliştii de la metrou faţă de hotărârea prin care instanţa inferioară declarase protestul ilegal şi au modificat această sentinţă.
De asemenea, judecătorii au constatat că cererea de chemare în judecată a sindicaliştilor de către administraţie a fost neîntemeiată.
Hotărârea a fost dată, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă şi irevocabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Urmare a soluţiei irevocabile pronunţate de Curtea de Apel la data de 02.03.2010, în dosar 45352/3/2009, greva de la metrou a fost declarată legală, aceasta putând reîncepe de mâine, fără alte formalităţi", a comunicat, pentru MEDIAFAX, avocatul Laurenţiu Veteleanu.
În acţiunea de recurs, sindicaliştii criticau soluţia Tribunalului Bucureşti ca fiind dată "cu aplicarea şi interpretarea eronată a prevederilor legale, respectiv a dispoziţiilor Legii 178/1999".
Sindicaliştii au susţinut că între partenerii sociali nu au avut loc negocieri cu privire la revendicările salariale.
"Instanţa de fond nu a avut în vedere şi faptul că deşi bugetul a fost aprobat, reprezentanţii Metrorex au refuzat în continuare să discute despre aceste revendicări, acest refuz fiind catalogat neîntemeiat şi ilegal ca o sancţiune de nelegalitate a grevei declanşate motivat de reprezentanţii salariaţilor", potrivit cererii de recurs.
În acelaşi document se arăta că instanţa Tribunalului Bucureşti trebuia să constate că cererea este întemeiată, "în condiţiile în care profitabilitatea societăţi Metrorex a crescut, fapt recunoscut în scris chiar de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ca patronat al Metrorex".
Sindicaliştii mai cereau în recurs să se administreze ca probe şi alte acte care au fost respinse de instanţa de fond pe motiv că nu ar fi pertinente şi utile.
În februarie, sindicaliştii de la metrou ameninţau cu deschiderea conflictului de muncă dacă administraţia nu începe negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă, reprezentanţii salariaţiilor cerând majorarea fondului de salarii cu 3,7%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO