Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 10.49 la o adâncime de 10 kilometri.
Specialiştii de la Comandamentul INFP au stabilit că în zona epicentrală, cutremurul a avut o intensitate de şase pe scara Mercalli.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a informat că, în urma cutremurului, nu au fost raportate victime sau pagube materiale.
Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la 61 de kilometri est de Varna, la 24 de kilometri est de Kavarna şi la 20 de kilometri sud de Şabla.
Cutremurul a fost resimţit şi pe teritoriul Bulgariei
Cutremurul a fost resimţit pe întreg teritoriul Bulgariei – în oraşele de la Marea Neagră Burgas şi Varna, în oraşele din nordul ţării Ruse şi Plevna şi chiar în zona de vest, unde este situată capitala Sofia.
Mişcarea telurică nu a făcut victime şi nu a provocat pagube.
Şocul a fost resimţit cu cea mai mare intensitate în nordul şi nord-estul Bulgariei, precum şi în clădirile înalte din capitala Sofia.
Datele referitoare la cutremur sunt analizate în continuare.
Potrivit martorilor citaţi de postul de radio Darik, unele clădiri mai vechi din oraşul Şabla de la Marea Neagră şi spitalul din altă localitate de pe litoral – Balcik – au suferit mici daune.
Apărarea Civilă din oraşul Varna a anunţat că nu dispune deocamdată de informaţii privind pagubele provocate în regiune. Totuşi, şocul a generat întreruperea conexiunilor la Internet, precum şi a serviciilor de telefonie fixă şi mobilă din oraş. Aceeaşi problemă a fost înregistrată şi în localitatea Razgrad.
Şeful Celulei de Criză din oraşul Ruse a informat că nu s-au înregistrat pagube şi nici persoane rănite. Totuşi, cutremurul a creat o oarecare panică şi i-a determinat pe oameni să-şi părăsească birourile şi apartamentele de la etajele superioare.