Gruparea Giuleşti - cea mai periculoasă reţea de tâlhari de bancomate din ţară

Membri ai celei mai ample grupări specializate în furturi şi tâlhării, vizată de anchetatori din 2007, au fost ridicaţi, marţi dimineaţă, de către poliţişti, unii dintre componenţi ai reţelei mai fiind arestaţi în cazuri similare, însă Tribunalul Capitalei a decis eliberarea lor.

Urmărește
773 afișări
Imaginea articolului Gruparea Giuleşti - cea mai periculoasă reţea de tâlhari de bancomate din ţară

Gruparea Giuleşti - cea mai periculoasă reţea de tâlhari de bancomate din ţară (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Gruparea Giuleşti cunoscută anchetatorilor având preocupări pentru tâlhării şi furturi de bani din ATM-uri, aparţinând unor societăţi bancare, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a acţionat pe tot teritoriul României, astfel că toate cazurile având ca autori membri ai reţelei au fost conexate, fiind investigate faptele de către Parchetul îanltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme au făcut, marţi dimineaţă, zece percheziţii domiciliare, pentru "destrămarea uneia dintre cele mai importante grupări infracţionale specializată în tâlhării şi furturi din bancomate".

Gruparea se află în atenţia anchetatorilor din 2008, după ce anul anterior se înregistraseră cazuri de operare similară, fiind arestaţi membri ai reţelei Giuleşti, de către Judecătoria sectorului 6, însă, în recurs, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lor.

Marţi, patru suspecţi - Dumitru P. (24 de ani), Adrian S. (28 de ani), Marius-Claudiu F. (21 de ani) şi Ionel-Dorinel L. (21 de ani) - au fost duşi pentru audieri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cei patru sunt membri ai grupării Giuleşti, fiind suspectaţi de săvârşirea, în perioada aprilie - noiembrie 2010, a mai multor fapte de tâlhărie şi furt, potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2010, aceştia au pătruns prin efracţie, în timpul nopţii, în incinta unei societăţi comerciale din comuna Mărăcineni, judeţul Argeş. După ce au lovit şi imobilizat agentul de pază, au sustras din bancomatul amplasat într-o anexă a societăţii, 38.300 de lei, valoarea totală a prejudiciului fiind de 55.100 de lei.

O altă tâlhărie a avut loc în noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2010, în jurul orei 1.00, când suspecţii au forţat uşa de acces într-o agenţie bancară din localitatea Şomcuta Mare, judeţul Maramureş şi l-au agresat şi imobilizat pe paznicul de serviciu. Suspecţii au încercat să forţeze uşa ATM-ului, dar întrucât a sunat telefonul fix, au părăsit incinta, sustrăgând o unitate centrală de calculator aparţinând agenţiei, precum şi telefonul mobil, sprayul lacrimogen şi butonul de panică mobil, bunuri ce se aflau asupra paznicului.

În aceeaşi noapte, 4 spre 5 noiembrie 2010, în jurul orei 3.00, ei au încercat să sutragă valori din sediul unei agenţii bancare din comuna Bocşa, judeţul Sălaj.

În noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2010, suspecţii au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din Sibiu, de unde au încercat să sutragă bani din bancomatul situat într-o încăpere de la parterul clădirii.

De asemenea, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2010, după ce au intrat în sediul unei firme din Râmnicu Vâlcea, acuzaţii au atacat paznicul societăţii, pe care l-au imobilizat şi l-au deposedat de armamentul din dotare, după care au spart bancomatul dispus în clădirea de la pază şi au sustras casetele cu sumele de bani din acesta.

Altă faptă de tâlhărie a fost săvârşită în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2010, când având feţele acoperite cu cagule, suspecţii au pătruns în sediul unei fabrici din sectorul 6 al Capitalei, au imobilizat pompierul civil de serviciu şi au încercat să sustragă bani din bancomatul amplasat în clădirea de la intrare în incinta fabricii.

Poliţia Română informa că membrii grupării sunt acuzaţi că au pătruns prin efracţie în peste 30 de societăţi comerciale, trei oficii poştale, două bănci şi într-un vagon marfă, fiind suspectaţi de sustragerea a 11 case de bani, spargerea a trei bancomate, precum şi de comiterea a cinci fapte de tâlhărie.

De asemenea, aceştia au fost acuzaţi că sustrăgeau de la autoturisme, bani, tichete valorice, bijuterii din aur, aparate de aer condiţionat, telefoane mobile.

Autorizaţiile de percheziţii de marţi au fost emise de Tribunalul Vâlcea, astfel că în cazul suspecţilor ridicaţi de anchetatori şi pentru care se va solicita arestarea preventivă aceştia vor fi duşi în faţa instanţei vâlcene.

(Material realizat de Lucia Efrim, eveniment@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici