Grupul operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră a ajuns la Constanţa

  • Grupul operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră a sosit marţi în România.
  • Gruparea navală, activată la 1 iulie, a efectuat misiuni specifice de monitorizare şi cercetare pentru neutralizarea minelor în diverse raioane maritime ale Mării Negre.
Urmărește
87 afișări
Imaginea articolului Grupul operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră a ajuns la Constanţa

La ceremonia organizată în Portul Constanţa, România a fost reprezentată de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul MApN, Simona Cojocaru. Au mai participat ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, E.S. Özgür Kıvanç Altan, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, şi a echipajele navelor din Bulgaria, Turcia şi România.

Secretarul de stat a subliniat rolul esenţial al Grupului Operativ în menţinerea siguranţei traficului maritim în Marea Neagră, prin activităţi de supraveghere, recunoaştere şi neutralizare a minelor marine.

„Am realizat rapid operaţionalizarea Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră, care a desfăşurat misiuni reale în cadrul primei sale activări. Este un succes real. Doresc să profit de această ocazie pentru a exprima aprecierea faţă de echipajele navelor din Turcia, Bulgaria şi România, prezente la Constanţa. Profesionalismul lor este foarte apreciat şi a contribuit la succesul acestei misiuni. Sunt încrezătoare că următoarea activare, din această toamnă, va urma aceeaşi cale, a determinării în asigurarea libertăţii de navigaţie”, a declarat Simona Cojocaru.

Gruparea navală, activată la 1 iulie, a efectuat misiuni specifice de monitorizare şi cercetare pentru neutralizarea minelor în diverse raioane maritime ale Mării Negre şi a executat activităţi de menţinere a siguranţei căilor de navigaţie. De asemenea, gruparea a participat la Exerciţiul multinaţional BREEZE 24, organizat de Forţele Navale ale Bulgariei, în vederea creşterii nivelului de interoperabilitate şi capacităţii de reacţie rapidă a forţelor participante, a anunţat MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici