Guvern: 271 de persoane au fost evacuate şi mutate în siguranţă

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galaţi, reuniunea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieţii persoanelor afectate de inundaţii şi acordarea de ajutor în regim de urgenţă, transmite, sâmbătă seara, Executivul.

Urmărește
241 afișări
Imaginea articolului Guvern: 271 de persoane au fost evacuate şi mutate în siguranţă

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate şi mutate în siguranţă

Până în prezent au fost evacuate şi mutate în siguranţă 271 de persoane, autorităţile fiind in dialog cu alţi 14 locuitori din comuna Pechea pentru a-i convinge să meargă într-o zonă sigură.

Pentru cazarea populaţiei evacuate, au fost deja amenajate 30 de locuinţe modulare din cele 50 din primul lot trimis deja către zonele afectate, fiecare având capacitatea să găzduiască patru persoane.

Prim-ministrul a cerut suplimentarea cu încă 200 de locuinţe modulare, care vor fi operaţionalizate în regim de urgenţă şi amplasate în zone sigure, stabilite împreună cu reprezentanţii Apelor Române.

Potrivit Guvernului, în localităţile Slobozia Conachi şi Pechea vor fi amenajate două tabere, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare, ce vor fi pregătite pentru preluarea persoanelor ale caror locuinţe sunt grav afectate de inundaţii. Oamenilor le vor fi asigurate apă, alimente, paturi si lenjerii de pat, saci de dormit şi tot ce este necesar pentru cazarea temporară.

Un număr de 569 de salvatori – pompieri, jandarmi, poliţişti, forţe ale armatei, personal al aviaţiei – au fost implicaţi în acţiunile de salvare şi de ajutorare în cele 22 de localităţi afectate din judeţul Galaţi (Valea Mărului, Piscu, Pechea, Slobozia Conachi, Griviţa, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Corni, Băneasa, Corod, Târgu Bujor, Jorăşti, Drăguşeni, Smulţi, Bereşti, Bereşti Meria, Bălăbăneşti, Tudor Vladimirescu, Bălăşeşti, Rediu şi Sugurlui).

Două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit, la solicitarea autorităţilor locale, în judeţul Galaţi.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai autorităţilor locale lucrează, sub coordonarea premierului, la soluţii alternative de evacuare mai rapidă a apei din zonele inundate.

Guvernul mai anunţă că în momentul în care se vor retrage apele, Executivul şi autorităţile locale vor evalua pagubele şi soluţiile pentru sprijinirea oamenilor şi comunităţilor, inclusiv prin alocarea de bani din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului.

„Suntem solidari cu oamenii a căror muncă de o viaţă este distrusă de inundaţii şi îi vom ajuta pentru a-şi reface locuinţele şi gospodăriile. Acum însă, prioritatea noastră este salvarea de vieţi. Le mulţumesc salvatorilor şi tuturor celor care au intervenit pentru a-şi ajuta semenii”, a afirmat şeful Executivului.

La Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, la Galaţi, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, au participat vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvar ministrul Mediului, Mircea Fechet, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, autorităţi locale din judeţul Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici