De asemenea, pentru îndeplinirea obiectului de activitate prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2017, se stabilesc, printre altele, tipurile de activităţi ce pot fi desfăşurate de personalul institutului, modul de finanţare a cheltuielilor, sursele de constituire a veniturilor proprii, numărul maxim de posturi etc.
”Prevenirea îmbolnăvirilor, controlul bolilor transmisibile şi sănătatea publică reprezintă o problemă de siguranţă naţională. Previziunile privind evoluţia situaţiei epidemiologice pe teritoriul României în următoarea perioadă impun operaţionalizarea capacităţilor naţionale de producţie a mijloacelor de imunoprofilaxie pentru siguranţa stării de sănătate a populaţiei”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
Guvernul a aprobat, în şedinţa din 21 septembrie, un proiect de OUG care prevede trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN, urgenţa fiind motivată prin ameninţările războiului hibrid şi de necesitatea creării unei platforme unitare de cercetare şi producţie naţionale a vaccinurilor.