- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.03.2011, 21:09)
- , Ovidiu Bărbulescu , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul a avizat lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni
Guvernul a avizat, joi, lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni, în cazul cărora casele de asigurări de sănătate nu vor mai încheia, începând cu luna aprilie, contracte pentru furnizarea serviciilor medicale.
Urmărește
267 afișări
Guvernul a avizat lista celor 67 de spitale propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Potrivit ministrului Sănătăţii, din totalul acestor unităţi, 15 de spitale nu au o linie de gardă, iar 41 spitale dispun de o singură linie de gradă.
Doar o singură unitate, cea din Comăneşti, are două linii de gardă.
Această situaţie arată că nu se respectă criteriul de asigurare a continuităţii asistenţei medicale permanente pentru bolnavi şi cel de clasificare a spitalelor. Alte zece spitale asigură asistenţă medicală pentru bolnavii cronici, acestea nu necesită linie de gardă, potrivit unui comunicat transmis, joi, de Ministerul Sănătăţii (MS).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Pe de altă parte, sunt unităţi care funcţionează cu personal medical insuficient. MS dă ca exemplu Spitalul de Boli Cronice de la Mozăceni, Preventoriul TBC Gorneşti, Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului, unde este doar câte un singur medic angajat, precum şi Spitalul de Boli Cronice de la Rucăr, care funcţionează cu doi medici.
Toate unităţile sanitare au locaţia la mai puţin de 45 - 50 kilometri de unităţi sanitare clinice din reşedinţe de judeţ, astfel că nici criteriul de distanţă nu este respectat, potrivit sursei citate.
În urma acestei decizii, cei 670 medici şi 2.400 asistenţi medicali vor fi preluaţi integral de către căminele de bătrâni sau vor fi redistribuiţi în trei etape, respectiv în judeţul respectiv (prima etapă), în judeţele limitrofe (a doua etapă) sau la nivel naţional (a treia etapă).
În localităţile Ocna Mureş (Alba), Sântana (Arad), Mozăceni (Argeş), Truşeşti (Botoşani), Mociu (Cluj), Solca (Suceava) vor fi redistribuite pentru cel puţin trei luni de zile, 24 de ore din 24, şase echipaje de urgenţă pentru a asigura intervenţiile de urgenţă. În aceste zone nu există staţii de de ambulanţă sau staţii SMURD pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă.
De asemenea, sunt şase centre de primiri urgenţe în spitalele din localităţile Târgu Frumos (Iaşi), Sântana (Arad), Titu (Dâmboviţa), Sărmaşu (Mureş), Bicaz (Neamţ), Buziaş (Timiş) unde Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea preluării finanţării, astfel încât să fie continuată activitatea medicală în aceste centre.
Ministrul Sănătăţii a transmis, marţi, un mesaj autorităţilor locale în care le cere să stopeze internările în cele 67 de spitale propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni, deoarece de la 1 aprilie 2011 aceste unităţi nu vor mai beneficia de contracte cu casele de asigurări de sănătate şi nu vor avea fondurile necesare.
Guvernul a mai aprobat joi HG de desfiinţare a unităţilor sanitare pentru care autorităţile locale au optat pentru accesarea programului "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoane vârstnice".
Acestea sunt Spitalul Comunal Vintilă Vodă (Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov (Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei (Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia (Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti (Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova (Vaslui).
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe