- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.09.2014, 20:15)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul alocă 25,584 milioane lei pentru 11 localităţi în blocaj financiar, majoritatea cu primari PSD
Guvernul a alocat 25,584 de milioane de lei pentru 11 localităţi aflate în insolvenţă, în executare silită sau în imposibilitate de plată, nouă dintre acestea având primari PSD, unii aleşi pe listele USL, iar alţii care au trecut la social-democraţi ca urmare a OUG privind migraţia aleşilor locali.
Urmărește
398 afișări
Guvernul alocă 25,584 milioane lei pentru 11 localităţi în blocaj financiar, majoritatea cu primari PSD (Imagine: Shutterstock)
Hotărârea privind alocarea de bani din Fondul de rezervă bugetară are la bază solicitări ale autorităţilor administraţiei publice locale din Aninoasa şi Lupeni (jud. Hunedoara), comuna Izvoarele (jud. Giurgiu), comuna Ciocăneşti (jud. Dâmboviţa), Reşiţa (jud. Caraş-Severin), Luduş (jud. Mureş), comunele Teaca, Livezile, Budacu de Jos şi Parva (jud. Bistriţa-Năsăud), comuna Dudeştii Vechi (jud.Timiş). Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, în unele cazuri, este vorba de datorii şi arierate acumulate timp de peste cinci ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Primarii din Aninoasa, Lupeni, Izvoarele, Reşiţa, Luduş, Teaca, sunt membri PSD, ei candidând în 2012 pe listele USL. Primarii din Ciocăneşti, Budacu de Jos şi Parva au trecut de la PDL la PSD, după apariţia OUG care permite migraţia aleşilor locali, localităţile conduse de ei primind aproape jumătate din suma totală alocată.
Primarul din Livezile a trecut de la PNL la Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu, iar primarul din Dudeştii Vechi este membru al Uniunii Bulgare.
Aninoasa va primi suma de suma de 3,7 milioane de lei, sumă necesară conform Planului de redresare financiară admis de Tribunalul Hunedoara, ca urmare a procedurii de insolvenţă a oraşului, deschisă în anul 2014.
Municipiul Lupeni va primi suma de 3,8 milioane de lei, ca urmare a intrării în procedura de executare silită, pronunţată în 2012.
Comunei Izvoarele, din judeţul Giurgiu îi va fi alocată suma de 1,1 milioane de lei ca urmare a popririi asupra conturilor instituită în baza unei sentinţe civile pronunţate de Tribunalul Giurgiu în 2010.
Comuna dâmboviţeană Ciocăneşti va beneficia de 9,9 milioane de lei ca urmare a procedurii de executare demarate în baza unei sentinţe civile emise de Tribunalul Dâmboviţa în anul 2012.
Municipiului Reşiţa îi va reveni suma de 2 milioane de lei pentru lucrările de dotare cu centrale termice a unor institutii publice şi unităţi şcolare, ca urmare a intrării în insolvenţă a SC CET 2010 Reşiţa SRL, fostul operator de termoficare în sistem centralizat din oraş.
Orasul Luduş va primi suma de 1,900 milioane de lei rezultată ca urmare a datoriilor acumulate prin nerealizarea bugetară din impozitul pe venit estimata iniţial, generată de intrarea în insolvenţă şi faliment a trei operatori economici din oraş.
Comuna Teaca, din judeţul Bistriţa-Năsăud, primeşte suma de 587.000 de lei, necesară după ce Judecătoria Bistriţa a încuviinţat executarea silită a Liceului Teoretic "Constantin Roman Vivu" Teaca.
Comunei Livezile, din acelaşi judeţ, îi va fi alocată suma de 317.000 de lei, pentru a fi evitată executarea silită.
O altă comună, Budacu de Jos, tot din Bistriţa-Năsăud, va primi 650.000 de lei, sumă rezultată în urma unei sentinţe civile, iar comuna Parva suma de 779.000 de lei, necesară acoperirii datoriilor acumulate pentru proiectul "Dezvoltarea locală în Comuna Parva", început în anul 2011.
Comuna Dudeştii Vechi din judeţul Timiş va beneficia de 852.000 de lei, pentru achitarea datoriilor acumulate pentru două proiecte realizate în comună.
Hotărârea privind alocarea acestor sume prevede că decontarea se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unităţile administrativ-teritoriale. Ordonatorii principali de credite ai bugetului local din fiecare localitate în cauză vor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate.
Hotărârea mai prevede că transferul sumelor necesare către administraţia locală se face din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), care va fi suplimentat corespunzător.
Conform ministerului, hotărărea are la bază OUG nr. 8/2014, care prevede următoarea derogare de la prevederile art. 30 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice (cu modificările şi completările ulterioare): în anul 2014 pot fi alocate ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, prin hotărâre a Guvernului, sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin majorarea transferurilor de la bugetul de stat către bugetele locale.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban