- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.05.2015, 15:03)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul alocă bani pentru compensaţiile angajaţilor care vor fi disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia
Salariaţii care vor fi disponibilizaţi în acest an de la Complexul Energetic Oltenia, în număr de 2.133 angajaţi, vor primi plăţi compensatorii în cuantum total de 12,6 milioane de lei sub forma unui venit lunar de completare, în baza unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.
Urmărește
232 afișări
Guvernul alocă bani pentru compensaţiile angajaţilor care vor fi disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia (Imagine: Shutterstock)
"Motivul care a dus la necesitatea disponibilizării de personal este eficientizarea activităţii acestei societăţi. Întrucât, în perioada următoare, nu există premise pentru creşterea veniturilor la un nivel care să poată susţine actuala structură organizatorică, pe lângă celelalte măsuri de reducere a costurilor în vederea redresării activităţii, Complexul Energetic Oltenia trebuie să implementeze un program de restructurare şi reorganizare care presupune menţinerea în funcţiune doar a capacităţilor de producţie eficiente şi redimensionarea numărului de personal în funcţie de necesarul care să asigure funcţionarea în siguranţă a capacităţilor menţinute în funcţiune", arată Guvernul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul lasă educația în urmă. Ce se întâmplă cu legile educației
-
Ucraina foloseşte inteligenţa artificială în război. Milioane de ore de imagini video pentru antrenarea AI
-
Surse: Orban cere UE să-l aştepte pe Trump înainte de a extinde sancţiunile care vizează Rusia
-
Antreprenorii din HoReCa şi agentiile de turism cer Guvernului să renunte la planul de a elimina tichetele de vacantă, măsură ce ar duce la scăderea cu 30-40% a veniturilor din turism şi ar impacta negativ o serie de industrii conexe
Conform legii, venitul de completare este stabilit odată cu indemnizaţia de şomaj şi este egal cu diferenţa dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, şi nivelul indemnizaţiei de şomaj.
Acest ajutor este acordat lunar, pe perioade stabilite diferenţiat în funcţie de vechimea în muncă, respectiv pentru 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani până la 10 ani, pentru 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani, pentru 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani şi pentru 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani.
În luna februarie, Guvernul nu a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană în misiune de evaluare a acordului, cele două instituţii cerând creşterea şi restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia.
Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat atunci că statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Huneadoara, aflate într-o situaţie dificilă.
Complexul Energetic Oltenia, care include exploatările de lignit din Oltenia, termocentralele de la Craiova, Turceni, Rovinari şi Brăila, are în prezent 18.424 de angajaţi şi poate asigura peste 40% din necesarul de energie electrică al României.
Complexul a fost înfiinţat în 2012 prin fuziunea complexelor energetice Turceni, Craiova şi Rovinari cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu Jiu. Compania are 13 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.900 MW şi este controlată de stat, prin Ministerul Energiei.
Citește pe alephnews.ro: Trump amenință UE cu un război comercial, dacă nu cumpără petrol și gaze: „It is TARIFFS all the way”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Diplomația Statelor Unite revine în Siria: Prima vizită americană oficială la Damasc după mai bine de un deceniu
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensii mărite la 3.920 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025, pentru această categorie de pensionari din România
CANCAN.RO
Un român și-a transformat DACIA 1300 într-o mașină a viitorului. L-a costat o avere dar și-a văzut visul împlinit. Ce performanțe are acum
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe