- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul ar putea impozita suma din pensia specială care depăşeşte contribuţia plătită
Stabilirea pensiei strict în funcţie de contribuţia plătită la bugetul de asigurări sociale sau aplicarea unui impozit calculat la suma acordată prin legi speciale şi care depăşeşte valoarea contribuţiei plătite în timpul activităţii sunt variantele analizate de Guvern la elaborarea Legii pensiilor.
Guvernul ar putea impozita suma din pensia specială care depăşeşte contribuţia plătită (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Ambele variante sunt discutate la nivelul Executivului pentru stabilirea modului de calcul al pensiilor care vor fi acordate pe baza viitoarei legi, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.
"Pentru stabilirea unui sistem unitar şi nediscriminatoriu al pensiilor publice se discută despre plata unei pensii calculate în raport cu nivelul contribuţiei sociale plătite de-a lungul întregii perioade de activitate sau despre un impozit care să fie aplicat la diferenţa de sumă dintre pensia calculată pe baza contribuţiei şi suplimentul acordat prin legi speciale. Nu a fost încă luată o decizie finală, deoarece în prezent sunt căutate soluţiile tehnice, dar şi juridice", au afirmat sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit acestora, pensia acordată prin legi speciale este, în unele cazuri, de zece ori mai mare decât pensia calculată strict în funcţie de contribuţia plătită.
Conform acordului încheiat de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, legislaţia privind pensiile trebuie revizuită până la sfârşitul anului.
În luna mai, Executivul a aprobat un set de şapte principii pe baza cărora va fi elaborată legea privind sistemul unitar de pensii publice, hotărând ca principiul care prevede obligativitatea introducerii unor sisteme suplimentare de pensii ocupaţionale să fie reglementat de Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO