- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul explică demiterea şefilor deconcentratelor invocând recomandări ale CE
Neadoptarea urgentă a măsurilor referitoare la deconcentrate ar împiedica eficientizarea administraţiei şi îmbunătăţirea actului managerial, deciziile de schimbare a directorilor fiind bazate şi pe recomandările CE de reducere a cheltuielilor şi vizând interesul public general, susţine Guvernul.
Guvernul explică demiterea şefilor deconcentratelor invocând recomandări ale CE (Imagine: Mediafax Foto)
"Neadoptarea de măsuri imediate, prin ordonanţă de urgenţă, ar avea consecinţe negative în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor de optimizare, flexibilizare şi îmbunătăţire a activităţii serviciilor publice deconcentrate din cadrul ministerelor şi al celorlalte organe ale administraţiei publice centrale. De asemenea, neadoptarea în regim de urgenţă a măsurilor preconizate ar conduce la imposibilitatea luării unor măsuri de eficientizare a activităţii administraţiei publice, cadrul juridic propus fiind menit să confere flexibilitatea necesară unui management performant şi cu soturi reduse la acest nivel, elemente care constituite o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată", se arată în nota de fundamentare a ordonanţei care permite schimbarea conducerii serviciilor deconcentrate, obţinută de MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Guvernul arată că necesitatea urgentării luării acestor măsuri răspunde nevoii actuale a Planului de măsuri anticriză, prin faptul că determină o eficientizare şi o restructurare a cheltuielilor publice în vederea minimizării diverselor costuri.
"Având în vedere necesitatea eficientizării activităţii instituţiilor publice şi a îmbunătăţirii actului managerial în condiţiile reducerii cheltuielilor bugetare şi luând în considerare opiniile şi recomandările Comisiei Europene şi ale organismelor financiare internaţionale referitoare la reducerea cheltuielilor bugetare, este necesară adoptarea unei politici de restrângere a cheltuielilor bugetare şi de abordare mai prudentă a deficitului bugetar, inclusiv prin stabilirea unor criterii de performanţă în organizarea şi coordonarea unor autorităţi şi instituţii publice", se mai afirmă în document.
În notă de precizează totodată că dispoziţiile ordonanţei nu au influenţe financiare, prin raportare la prevederile articolului XIX din OU 35/2009 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar. Articolul respectiv stabileşte că ordonatorii principali de credite au obligaţia de a se încadra în limitele de cheltuieli cu personalul, aşa cum sunt acestea prevăzute în legea bugetară anuală.
Executivul arată totodată că procesul de guvernare poate fi caracterizat prin exercitarea autorităţii administrative, economice şi politice pentru a administra problemele unui stat la toate nivelurile.
Ordonanţa privind deconcentratele este aplicată începând de joi, iar şefi de servicii deconcentrate au primit deja decizii de eliberare din funcţie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.