Guvernul nu o vrea pe Oana Schmidt-Hăineală în funcţia de membru al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor/ Constantin Cătălin Radu, noul membru al ONPCSB în locul Oanei Schmidt-Hăineală

Guvernul a abrogat vineri Hotărârea Guvernului nr.1019/2016 privind numirea Oanei Schmidt-Hăineală ca membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, înlocuind-o cu Constantin Cătălin Radu.

Urmărește
7207 afișări
Imaginea articolului Guvernul nu o vrea pe Oana Schmidt-Hăineală în funcţia de membru al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor/ Constantin Cătălin Radu, noul membru al ONPCSB în locul Oanei Schmidt-Hăineală

Guvernul nu o vrea pe Oana Schmidt-Hăineală în funcţia de membru al Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

Constantin Cătălin Radu a fost anterior secretar general adjunct al Consiliul Concurenţei şi apoi secretar general al Ministerului Justiţiei.

Guvernul a abrogat vineri Hotărârea Guvernului nr.1019/2016 privind numirea Oanei Schmidt-Hăineală ca membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, pentru evitarea incidenţei, începând cu data de 7 ianuarie 2017, a unei stări de incompatibilitate cu calitatea de magistrat.

''Demersul este întemeiat pe cererea expresă a doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală formulată la data de 5 ianuarie 2017 şi adresată Ministerului Justiţiei'', a precizat Executivul prin intermediul unui comunicat de presă.

Guvernul nu o vrea pe Oana Schmidt-Hăineală în funcţia de membru al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

Executivul decide, în şedinţa de vineri, abrogarea unei Hotărâri a Guvernului Cioloş, emisă pe 29 decembrie 2016, care o numea pe Oana Schmidt-Hăineală în funcţia de membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Oana Schmidt-Hăineală a fost numită în funcţia de membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), potrivit unei hotărâri a Guvernului din 29 decembrie, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Schmidt-Hăineală urma să reprezentante Ministerul Justiţiei în Plenul ONPCSB începând din 7 ianuarie, pentru o perioadă de 5 ani.

Pe ordinea de zi a Guvernului se află şi o hotărâre privind numirea unui membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Oana Hăineală şi-a încheiat, vineri, mandatul în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, fiind membru al forului din anul 2012, având la activ un mandat de vicepreşedinte al instituţiei şi unul de preşedinte al CSM. În cadrul consiliului a fost reprezentant al parchetelor de pe lângă tribunale. Oana Haineală a candidat pentru funcţia de procuror general al României, însă nu a fost propusă de ministrul Justiţiei, funcţia fiind ocupată de Augustin Lazăr.

Potrivit unor surse judiciare, numele Oanei Hăineală ar fi fost vehiculat pentru o funcţie de adjunct al procurorului general al României însă Raluca Prună nu a propus-o, fiind numiţi adjuncţi Laura Oprean şi Bogdan Licu.

Din iulie 2010 până în ianuarie 2011, Oana Hăineala a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov iar anterior, consilier al Preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, în perioada februarie - iulie 2010.

Din luna mai a anului 2009, până în februarie 2010, a fost consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, ministrul administraţiei şi internelor. În intervalul mai 2007 - mai 2009, a ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru relaţia cu Ministerul Public, în cadrul Ministerului Justiţiei.

În perioada 2004 - 2008, Oana Hăineală a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău iar anterior, în intervalul 15 iunie 2004 – 1 august 2004 a fost procuror şef al Biroului de anchete speciale în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Timp de câteva luni, pe parcursul anului 2004, a activat in cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a parchetului instanţei supreme. Din anul 2002 până în 2004 a fost adjunct al prim- procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. În 2001 - 2002 a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Moineşti, iar în perioada 1998 - 2002 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Şi-a început cariera în sistemul judiciar în anul 1998, ca avocat în baroul Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici