Oficial, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu a comunicat această măsură procedurală.
Surse judiciare afirmă încă că dosarul lui Miron Mitrea urmează să fie trimis instanţei de judecată, motiv pentru care s-a dispus punerea sechestrului asiguratoriu asupra imobilului din strada Doctor Lister 65, achiziţionat în 2004.
Această măsură se ia în toate dosarele în care procurorii constată un prejudiciu adus statului, pentru a putea recupera eventualele pagube.
Ultima audiere în acest dosar a fostului deputat Mitron Mitrea (caz în care acesta şi-a dat demisia din Parlament – n.r.) a avut loc în 20 octombrie.
Miron Mitrea a fost ales ca senator la alegerile din 30 noiembrie.
Mitrea: Credeţi că am avut vreo secundă ideea că sechestrul are legătură cu negocierile?
Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, miercuri seară, înaintea unei noi runde de discuţii PDL-PSD, că ştia de marţi de sechestrul pus de DNA pe imobilul său, adăugând că va face un depozit şi va ridica acel sechestru.
Mitrea a spus că ştia de marţi de sechestrul pus de DNA pe imobilul respectiv şi întrebat dacă acţiunea procurorilor are vreo legătură cu negocierile PDL-PSD, politicianul a răspuns: "Ce legătură are una cu alta? Credeţi că am avut vreo secundă senzaţia că are legătură una cu alta? Este vechiul meu război cu procurorii".
El a mai precizat că "va face un depozit bancar şi va ridica sechestrul pus de DNA".
Potrivit articolului 20 din Legea 78/2000, în cazul infracţiunilor în legătură directă cu fapte de corupţie este obligatoriu luarea măsurilor asiguratorii.
Citeşte şi:
DNA cere Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Miron Mitrea
Cererea DNA în cazul Mitrea, respinsă de deputaţi
Mitrea şi-a anunţat, în plen, demisia din Camera Deputaţilor