Guvernul României, decizie importantă în privinţa Sălii Palatului din Bucureşti

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care stabileşte temeiul legal pentru plata fondurilor necesare astfel încât lucrările de consolidare şi modernizare a Sălii Palatului să fie demarate la termenele prevăzute, iar acestea trebuie să se încheie până la debutul Concursului Enescu 2018.

Urmărește
400 afișări
Imaginea articolului Guvernul României, decizie importantă în privinţa Sălii Palatului din Bucureşti

Ordonanţa de Urgenţă aprobată miercuri de Guvern stabileşte temeiul legal pentru plata fondurilor necesare astfel încât lucrările de consolidare şi modernizare a Sălii Palatului să fie demarate la termenele prevăzute, iar lucrările să se încheie la timp pentru desfăşurarea Concursului Internaţional "George Enescu" din 2018, când se vor împlini 60 de ani de la prima ediţie, şi pentru pregătirea ediţiei din 2019, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului transmis MEDIAFAX.

Guvernul a modificat în acest scop Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2017 privind înfiinţarea Centrului Cultural "Sala Palatului", dând posibilitatea ca plata către RA-APPS a contravalorii proiectului tehnic de consolidare, a investiţiilor şi modernizărilor realizate şi recepţionate să se facă din bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) pe anul 2018, nu din bugetul pe 2017 al ministerului, cum era prevăzut. Măsura se aplică şi în cazul activelor fixe şi a obiectelor de inventar, facilitând astfel parcurgerea la termen a tuturor celorlalte etape din cadrul proiectului.

Plata din bugetul pe 2017 nu a fost posibilă, dată fiind aprobarea OUG nr. 109/2017 la finele anului, motiv pentru care nu a mai fost timpul necesar pentru derularea operaţiunilor de trezorerie aferente. Prin ordonanţa respectivă s-a aprobat reînfiinţarea Centrului Cultural "Sala Palatului", ca instituţie publică de spectacole şi concerte, precum şi transmiterea imobilului Sala Palatului din administrarea RA-APPS în administrarea MCIN.

Plata cheltuielilor din cadrul proiectului se va face prin virări de credite, de la cheltuielile aferente programelor cu finanţare rambursabilă la active nefinanciare, aceasta fiind singura posibilitate de intervenţie legislativă care poate asigura în timp util temeiul legal pentru plata contravalorii proiectului tehnic, precum şi a bunurilor din categoria activelor fixe şi a obiectelor de inventar achiziţionate de RA-APPS din fondurile proprii.

De menţionat că actul normativ aprobat miercuri introduce condiţia semnării protocolului de predare-preluare a imobilului Sala Palatului sub rezerva achitării prealabile de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a sumelor datorate Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici