Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă l-a sprijinit pe Puiu Popoviciu printr-o HG dată în mai 1999, prin care Ştrandul Tineretului a fost trecut din proprietatea statului în proprietate privată, Crin Antonescu a răspuns că acea decizie nu are nicio legătură cu omul de afaceri, ea făcând parte dintr-un proces de "descentralizare patrimonială".
"Această hotărâre nu are nici cea mai mică legătură nici cu domnul Puiu Popoviciu, nici cu altcineva. Pur şi simplu, într-un proces de reorganizare, de descentralizare patrimonială, care a fost o linie politică a mandatului meu la Ministerul Tineretului şi Sportului, se reorganiza patrimoniul ministerului şi acel teren cu ştrand cu tot era dat în administrarea, în gestiunea unui complex sportiv naţional, cel mai mare din ţară, Complexul Naţional Sportiv Lia Manoliu, care cuprindea şi alte obiective", a spus Antonescu.
Liderul PNL a afirmat că, în timpul mandatului său de ministru, patrimoniul sportului a fost sporit, nefiind înstrăinat "niciun centimetru pătrat şi niciun obiect din patrimoniul sportului".
"Nu a fost înstrăinat în timpul mandatului meu niciun centimetru pătrat şi niciun obiect din patrimoniul sportului, dimpotrivă, a fost sporit. Nu-l cunosc pe domnul Puiu Popoviciu şi nici afacerile domniei sale. Cred că l-am întâlnit o dată într-un cadru mai larg. Nu am avut niciun fel de legatură cu afacerile pe care le desfăşoară", a spus Antonescu.
Potrivit acestuia, asocierea dintre Complexul Lia Manoliu şi "firmele" lui Puiu Popoviciu a fost făcută de către "un alt ministru".
"Ce s-a întâmplat mai departe, complexul s-a asociat cu firme ale domnului Puiu Popoviciu şi dezvoltările pe care domnul Popoviciu (…) lucrurile alea s-au întâmplat în 2000, în timpul unui alt ministru, în timpul unui alt Guvern şi sunt lucruri de care chiar nu numai că nu am nicio responsabilitate, dar nici nu ştiu exact cum s-au derulat", a adăugat preşedintele PNL.
Potrivit unui cotidian central, cele zece hectare de teren ale Ştrandului Tineretului, situate lângă Parcul Herăstrău, ar fi ajuns la o firmă controlată de către omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi de asociatul său, Radu Dimofte, datorită a două hotărâri de guvern promovate de Crin Antonescu în 1999, atunci când acesta era ministru al Tineretului şi Sportului.