Guvernul vrea să oprească exportul de cereale: Nu ne putem permite ca din lăcomie să ne lase fără grâu

  • Guvernul ar putea interzice exportul de cereale
  • Orban spune că unii producători sunt „lacomi” şi pot lăsa ţara fără grâu
  • Guvernul anunţă măsuri pentru a opri „dezmăţul”
2912 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să oprească exportul de cereale: Nu ne putem permite ca din lăcomie să ne lase fără grâu

Guvernul vrea să oprească exportul de cereale: Nu ne putem permite ca din lăcomie să ne lase fără grâu

Premierul susţine că observă semnale alarmante privitor la piaţa cerealelor. În martie s-au exportat 700.000 de tone. El îi numeşte „lacomi” pe unii producători.

LUDOVIC ORBAN, premierul României: Nu ne putem permite să acceptăm ca din lăcomie, unii proprietari de cantităţi de cereale să trimită la export şi să ne lase fără grâu.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că procedura de eliberare al avizului fitosanitar era făcută „pe genunchi, în 21 de ore”, dar a fost refăcută.

LUDOVIC ORBAN: Deci dacă va fi necesar, eu sunt hotărât inclusiv să interzicem exporturile, şi dacă va fi necesar, chiar să facem rechiziţii. Noi trebuie să asigurăm cantităţile necesare până la următoarea recoltă, pentru a asigura necesarul de grâu pentru consumul intern.

Premierul anunţă că trebuie impuse măsuri pentru a opri acest „dezmăţ”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici