Specialiştii americani au realizat o listă a lucrurilor ce NU trebuie menţionate în cadrul unei negocieri, transmite site-ul inc.com.
Aşadar, dacă eşti la început de carieră sau te simţi pus în dificultate în momentul unei negocieri, iată câteva ponturi de care ar trebui să ţii seamă.
Cel mai important factor într-o negociere rămâne calmul. Indiferent că negociezi un contract de muncă, o colaborare cu un viitor asociat sau programul flexibil pe care speri să-l obţii la noul job, indicat este să-ţi păstrezi calmul. În acest mod, îi arăţi angajatorului că eşti stăpân pe situaţie şi pe hotărârile tale.
Fiecare antreprenor petrece mai mult timp „tocmindu-se” cu clienţii, investitorii, angajaţii sau clienţii săi. Cele mai multe afaceri private se bazează pe negociere între proprietari şi consumatori. Cei mai mulţi dintre întreprinzători se focalizează pe anumite mişcări, sintagmen, fraze, uneori chiar şi pe fler pentru a duce discuţia în punctul în care doresc, obţinând astfel puncte în favoarea lor. Cum procedează însă aceştia atunci când partenerul de discuţii devine pur şi simplu „inabordabil? Cum trec peste momentele stânjenitoare, poate chiar de intimidare? Iată câteva lucruri pe care NU ar trebui să le faci într-o negociere profesională.
1. Cuvântul „între”.
2. „Suntem aproape să reuşim”.
Citeşte mai multe despre ce nu ar trebui să spui într-un interviu de angajare pe www.incont.ro.