Un cerşetor din Bucureşti pare să iubească deghizările. După ce a străbătut străzile Capitalei într-o pijama pătată de „sânge” pentru o vreme, s-a reorientat către zona celor sfinte. Astfel, bărbatul deghizat în călugăriţă şi-a ales un loc potrivit, în curtea bisericii Sfântul Anton, şi a cerut bani enoriaşilor.
„Afacerea” i-a mers bine, până ce o patrulă a Poliţiei Locale l-a dat în vileag. Recuzita achiziţionată de la un magazin second-hand nu a fost destul de convingătoare pentru oamenii legii, care l-au condus pe individ la sediul D.G.P.L.C.M.B. din Centrul Istoric. Acolo, falsa călugăriţă a admis că e mult mai profitabil să cerşeşti deghizat în femeie, ori simulând un handicap fizic.
„Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îţi mai trage şi un pumn în cap”, a adăugat el. Mărturisirea nu l-a scutit însă de plata amenzii. Ulterior, acesta a fost predat Poliţiei Naţionale pentru continuarea cercetărilor.
Iată mesajul integral, postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Locale din Bucureşti:
„Nemulţumit că primea prea puţini bani, un cerşetor din Capitală a schimbat tactica: a renunţat la pijamaua de spital plină de „sânge” şi a îmbrăcat haina monahală. De … călugăriţă.
Miercuri, la prânz. În naosul bisericii Sf. Anton din centrul Capitalei o măicuţă se închină, cu smerenie, la icoane. “Doamne, ajută-ne pe noi, credincioşii tăi…”. Poartă straie negre, broboadă pe cap şi o poşetă pe post de straiţă, atârnată de gât. O mânecă a veşmântului mânăstiresc este prinsă sub haină, semn că femeia nu ar avea braţ. Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa. Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugăriţa. Apoi, cu paşi repezi, se îndreaptă spre ieşire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuţa se opreşte câteva clipe pe scările lăcaşului de cult şi, în semn de mulţumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioşi.
O patrulă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, aflată pe itinerariul de patrulare în Centrul Istoric al Capitalei, a observat ritualul nefiresc de pe treptele lăcaşului de cult. Cu tact, agenţii D.G.P.L.C.M.B. au aşteptat ca femeia să părăsească curtea bisericii şi, apoi, au interceptat-o. Cu ocazia identificării, poliţiştii locali au constatat cu surprindere că femeia îmbrăcată în haine bisericeşti era, de fapt, bărbat! Mai mult, de sub veşmântul negru, a apărut şi braţul lipsă pe care cerşetorul şi-l camufla, lipit pe lângă corp. La o verificare mai atentă, poliţiştii locali au constatat şi faptul că, în urmă cu câteva luni, acelaşi bărbat mai fusese surprins în timp de apela la mila publică, în zona Parcului Cişmigiu. Atunci, B.I., în vârstă de 27 de ani, era deghizat tot în femeie, şi era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roşie, ca sângele, simulând lipsa unui braţ pierdut în urma amputării.
Condus la sediul D.G.P.L.C.M.B. din Centrul Istoric, B.I. a declarat poliţiştilor locali că este mai profitabil să cerşească deghizat în femeie, mai ales când simulează şi un handicap: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îţi mai trage şi un pumn în cap”. În urma controlului sumar corporal, asupra falsei călugăriţe a fost găsită suma de 800 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi. Referitor la hainele monahale pe care le purta, bărbatul a susţinut că acestea nu erau veşminte bisericeşti, ci haine simple, cumpărate de la second-hand. După ce a fost sancţionat contravenţional, în urma întocmirii actelor procedurale, B.I. a fost predat lucrătorilor Poliţiei Naţionale pentru continuarea cercetărilor.”