Harghita: Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile judeţene şi naţionale din Harghita, din cauza ninsorii căzute în noaptea de marţi spre miercuri.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Harghita: Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă

Harghita: Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă

Potrivit directorului Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Harghita, Cătălin Romanescu, la Borsec, pe DN 15, a început să ningă după ora 3.30 în noaptea de marţi spre miercuri, iar în bazinul Ciucului abia după ora 5.00.

"Toate drumurile naţionale din Harghita sunt acoperite cu zăpadă, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Pe carosabil este un stat foarte subţire de zăpadă tratată cu antiderapant, nu s-au înregistrat probleme şi utilajele aflate în dotare acţionează pentru îndepărtarea omătului care se depune pe măsură ce ninge", a declarat, miercuri, şeful SDN Harghita.

Meteorologii spun că ninsorile care au început noaptea trecută nu sunt de durată.

"Cantităţile de ninsoare căzute nu sunt însemnate. De exemplu, în afara carosabilului s-au înregistrat straturi de opt centimetri la Tuşnad, cinci centimetri la Izvorul Mureş, trei centimetri la Miercurea Ciuc. La Bucin, stratul de zăpadă măsoară 53 de centimetri. Conform prognozei meteo, spre după-amiaza de miercuri cerul se va degaja de nori şi atmosfera se va răci accentuat faţă de intervalul anterior, iar ninsoarea va înceta", a precizat meteorologul de serviciu de la Staţia Miercurea Ciuc, Lado Gabriella.

Aceasta a adăugat că ninsorile îşi vor face apariţia în cantităţi mai mari începând cu data de 26 ianuarie.

Temperaturile minime înregistrate în Harghita miercuri dimineaţă au fost de minus 4 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc şi Bucin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici