- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Harta speranţei de viaţă în România. În ce oraş locuitorii trăiesc cel mai mult şi cine se află la polul opus
Un bucureştean trăieşte, în medie, cu 2,4 ani mai mult decât restul locuitorilor. În Satu Mare, există cea mai mică speranţă de viaţă din România, de numai 73,2 ani, arată datele Institutului Naţional de Statistică pentru anul 2015.
Harta speranţei de viaţă. În ce oraş locuitorii trăiesc cel mai mult şi cine se află la polul opus
Un bucureştean trăieşte, în medie, 77,8 ani, Capitala fiind regiunea cu cea mai mare speranţă de viaţă din România,
Pe lângă Bucureşti, în topul judeţelor cu cea mai mare speranţă de viaţă se mai află Vâlcea (unde durata medie a vieţii este de 77,5 ani), Cluj (76,7 ani), Braşov (76,6 ani) şi Sibiu (76,2 ani).
La polul opus, în Satu Mare există cea mai mică speranţă de viaţă din România, de numai 73,2 ani, cu 2,2 ani mai redusă decât media naţională şi cu aproape 5 ani mai scăzută decât în Bucureşti. În clasamentul judeţelor cu cea mai redusă speranţă de viaţă se mai află Călăraşi (73,2 ani), Giurgiu (73,5 ani), Tulcea (73,5 ani) şi Olt (74 ani).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În ceea ce priveşte durata medie a vieţii pe sexe, statisticile arată că, în medie, femeile au o speranţă de viaţă de aproape 79 de ani, în timp ce bărbaţii au o durată medie a vieţii de 72 de ani.
La nivel naţional, speranţa medie de viaţă este de 75,4 ani.
Speranţa de viaţă, indicatorul care arată starea de sănătate a populaţiei unei ţări, a devenit în ultimii ani o preocupare constantă a specialiştilor în demografie, care avertizează asupra faptului că guvernele trebuie să îşi facă planuri pentru creşterea duratei medii a vieţii, dar şi pentru recuperarea mai rapidă a decalajelor faţă de statele dezvoltate, pentru că în prezent progresul tehnologic o permite.
De altfel, România are un decalaj de 7 - 8 ani la speranţa de viaţă faţă de alte state din Europa de Vest.
Citiţi continuare articolului pe www.zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO