- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hărţile topografice ale Agriculturii vor fi executate de MApN
Operaţiunile de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României pentru Ministerul Agriculturii vor fi executate de efective ale Ministerul Apărării, în perioada 31 martie 2010-31 decembrie 2020, în baza unui protocol, cheltuielile fiind suportate din bugetul Agriculturii, a decis Guvernul.
Hărţile topografice ale Agriculturii vor fi executate de MApN
Activitatea de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor va fi considerată drept de interes naţional, iar structurile Ministerului Apărării care execută aceste operaţiuni vor fi stabilite de către ministrul de resort, se arată într-o ordonanţă de urgenţă aprobată recent de Executiv.
Ministerul Agriculturii va plăti Ministerului Apărării un avans de 30%, iar sumele încasate din aceste servicii vor constitui venituri ale activităţilor finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângă Ministerul Apărării Naţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Înregistrările rezultate în urma serviciilor de aerofotogrammetrie şi ortofotoplanurile fac obiectul dreptului de autor al Ministerului Apărării, iar Ministerul Agriculturii şi instituţiile din subordine au drept de utilizare a acestora.
Ortofotoplanurile rezultate vor fi puse la dispoziţia autorităţilor publice centrale şi locale, gratuit, la cerere, potrivit protocoalelor încheiate între acestea şi Ministerul Apărării.
Guvernul justifică ordonanţa de urgenţă prin recomandările misiunilor de audit ale Comisiei Europene referitoare la calitatea sistemului de identificare a parcelelor agricole şi condiţiile specifice din România privind necesitatea înlocuirii ortofotoplanurilor la intervale de timp de 3 ani, în ultima perioadă constatându-se schimbări majore de peisaj, precum şi prin riscul excluderii, parţiale sau totale, a României de la finanţarea comunitară, pentru cheltuielile aloperite din Fondul European de Garantare Agricolă.
Executivul susţine totodată că neadoptarea ordonanţei ar avea drept consecinţă aplicarea de penalităţi României, ca urmare a neactualizării sistemului de identificare a parcelelor agricole, ceea ce ar conduce, implicit, la nelocarea banilor din Fondul European de Garantare Agricolă către fermieri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO