- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.09.2011, 14:51)
- Aurelia Alexa ,
Hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în întreaga lume
Hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în toată lumea, la nivel naţional incidenţa hepatitelor A şi B fiind de 16,2, respectiv 2,4 la 100.000 de locuitori, cea a hepatitei virale C fiind mai scăzută, potrivit datelor prezentate la o conferinţă naţională.
Urmărește
682 afișări
Hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în întreaga lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Pacienţi cu boli ale ficatului, suţinători ai acestora, precum şi cadre medicale din întreaga ţară au participat la a treia ediţie a Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), atrăgând atenţia asupra lipsei de informaţie la nivelul populaţiei dar şi asupra problemelor cu care se confruntă bolnavii.
Printre concluziile conferinţei, în urma observaţiilor şi argumentelor aduse de pacienţi, s-a numărat şi lipsa de informare a populaţiei cu privire la etiologia şi a modului de transmitere a afecţiunilor hepatice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Specialiştii au discutat despre necesitatea ueni campanii de depistare timpurie a bolii, pentru ca oamenii să afle din timp şi să poată urma terapiile specifice, dar şi de o campanie de informare la nivel naţional, întrucât pacienţii au sesizat că de multe ori sunt discriminaţi la locurile de muncă, în societate şi chiar în familie de către cei neinformaţi.
Participanţii la conferinţă au decis să înceapă demersurile pentru ca listele de aşteptare la tratament să dispară, având în vedere că cei mai mulţi pacienţi au fost infectaţi înainte de anii '90, în spitale, iar acum, protocolul teraputic este incomplet.
Dr. Felicia Coman, şef de secţie Gastrologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Braşov, a declarat că este extrem de important să se conştientizeze că pacienţii cu afecţiuni hepatice nu sunt un risc pentru ceilalţi dar şi că, odată încheiat tratamentul terapeutic, controalele medicale trebuie continuate pe tot parcursul vieţii.
Georgeta Negoiţă, reprezentanta Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, a completat că, netratate şi neacompaniate de măsuri şi stil de viaţă, hepatitele virale se cronicizează şi duc la boli grave, precum ciroza şi cancerul hepatic.
"Numai hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în întreaga lume. Stasticile la nivel naţional arată că incidenţa hepatitelor virale A şi B este de 16,2, respectiv 2,4 la 100.000 de locuitori, pe când incidenţa hepatitei virale C este raportată la 0,3", a precizat Negoiţă.
Dezbaterile au impus şi luarea unor decizii cu privire la demersurile ce trebuie iniţiate cu scopul de a sensibiliza decidenţii în adoptarea unor măsuri impetuos necesare pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu hepatită, care au şi hemofilie sau talasemie, de cele mai multe ori în urma tratamentelor tranfuzionale.
"Vom începe demersurile pentru a aduce modificări ale protocolului terapeutic pe hepatite şi ciroze de etiologie virală. Având în vedere complexitatea şi evoluţia afecţiunilor asociate, este necesară prioritizarea la tratament, asemenea celor cu cancer", au subliniat reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi.
Specialiştii au atras atenţia că este important să se testeze cât mai mulţi oameni, pentru a-şi putea schimba stilul de viaţă, pentru a putea fi urmăriţi de medici şi, la nevoie, să înceapă tratamentele specifice.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe