- Home
- Social
- (14.03.2024, 07:12)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hodorovski: Putin este capabil să folosească bomba atomică pentru a câştiga
Mesaj înfricoşător dat de un fost rival al preşedintelui rus.
Urmărește
1301 afișări
Putin, întruchiparea răului suprem
Mihail Hodorkovski, fostul proprietar al companiei petroliere Yukos, care a rezistat exproprierii ilegale a bunurilor sale de către Putin şi pedepsei cu închisoarea în Siberia, locuieşte acum la Londra.
Fostul opozant a transmis un mesaj dur, în preajma alegerilor prezidenţiale din Rusia, în care Putin nu are contracandidat: „Occidentul nu trebuie să recunoască alegerile false”.
Magnatul consideră că „Putin este capabil să folosească bomba atomică pentru a câştiga” în Ucraina. Recent, Putin a spus că Rusia este pregătită de un eventual război nuclear.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Mihail Hodorkovski este un bogat om de afaceri rus, fost preşedinte al grupului petrolier Iukos. A fost arestat în 25 octombrie 2003, pe aeroportul Novosibirsk. Atunci, el şi principalul său asociat, Platon Lebedev, au fost condamnaţi la 8 ani de închisoare pentru escrocherie şi evaziune fiscală şi încarceraţi.
În decembrie 2010, ambii au fost condamnaţi la câte 14 ani de închisoare (la care sunt luaţi în calcul şi cei 8 ani pe care îi ispăşeau deja) pentru furtul a milioane de tone de ţiţei şi de spălare de bani în valoare de 23,5 miliarde de dolari.
Decizia instanţei de judecată a primit o apreciere controversată din partea comunităţii ruse şi internaţionale: unii au considerat condamnarea corectă, alţii l-au socotit „prizonier politic”.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în decizia din mai 2011, a luat în calcul încălcările procedurale în timpul arestării, a faptelor de umilire a demnităţii umane în timpul detenţiei pe parcursul anchetei preliminare şi judiciare, precum şi plângerile din detenţie.
După 10 ani de detenţie, pe 20 decembrie 2013 el a fost graţiat de preşedintele Vladimir Putin, fiind eliberat din închisoare chiar în aceeaşi zi.Amnisitierea a venit în urma unei cereri a lui Hodorkovski de a fi eliberat, pe motiv că mama sa e grav bolnavă. Imediat după eliberare Hodorkovski, a zburat în Berlin, Germania.
Pe 28 iulie 2014, Rusia a fost condamnată de către Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga să plătească suma de 50 de miliarde de dolari despăgubiri acţionarilor companiei petroliere Iukos, în contul activelor expropriate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe