Instanţa supremă a menţinut decizia Curţii de Apel Cluj, din luna mai, prin care a dispus condamnarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj la doi ani de închisoare cu suspendare.
Potrivit deciziei iniţiale, Horea Uioreanu este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioada de 70 de zile la Primăria Cluj Napoca sau la o unitate filantropica ori spitaliceasca de interes local.
Uioreanu a fost trimis în judecată în octombrie 2014. Alături de fostul preşedinte al CJ Cluj au fost cercetaţi Anca Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI Cluj, Silvia Bălaj, mama subofiţerului SRI şi Mihnea Iuoraş, subprefect al judeţului Cluj, la data faptelor.
„Procurorii militari au reţinut că Anca Elena Albu a folosit şi a permis lui Horea Uioreanu accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii, al căror obiect erau acţiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obţinute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu. Scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul SIE cu mijlocirea directă a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu”, susţinea DNA în 2014.
Ei au precizat că acţiunile au fost săvârşite de Albu cu intenţie, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale sau a subprefectului judeţului Cluj, la instigarea lui Horea Uioreanu.