Hotelurile de mari dimensiuni, interzise în Delta Dunării

Guvernul a interzis construcţia în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării de unităţi hoteliere de mari dimensiuni şi a clădirilor cu o înălţime de peste zece metri, precum şi instalarea antenelor TV satelit în locuri vizibile, decizie motivată prin încercarea de a proteja tradiţiile locale din Deltă.

Urmărește
275 afișări
Imaginea articolului Hotelurile de mari dimensiuni, interzise în Delta Dunării

Hotelurile de mari dimensiuni, interzise în Delta Dunării

Sunt interzise structuri de cazare de mari dimensiuni, precum hoteluri cu mai mult de 20 de camere, pensiuni şi moteluri cu mai mult de 10 camere, urmând ca ansamblurile hoteliere cu mai mult de 20 de camere să fie dispuse în sistem pavilionar.

Sunt de asemenea interzise în intravilan structuri şi anexe pentru creşterea şi exploatarea animalelor domestice pentru agrement (herghelii, hipodrom), activităţi productive poluante de orice fel, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat, depozite en-gros cu suprafaţa construită mai mare de 100 mp şi depozitare în aer liber mai mare de 150 mp, depozitarea substanţelor inflamabile sau toxice.

Potrivit regulamentului, sunt construibile terenurile care au dimensiunea minimă a deschiderii parcelei, către calea de acces, de 12 m. De asemenea, sunt admise numai construcţiile în regim discontinuu-clădiri izolate pe parcelă. Se interzice amplasarea de locuinţe înşiruite, care nu sunt caracteristice zonei.

Înălţimea maximă admisă va fi de maxim 10 metri (echivalentul a 3 niveluri, dintre care unul mansardă sau acoperiş), cu excepţia edificiilor cu caracter de unicat-foişoare, belvedere, faruri sau alte structuri pentru navigaţie, comunicaţii şi apărare, elemente verticale ale lăcaşurilor de cult.

Regulamentul interzice folosirea inoxului pentru balustrade, precum şi a baluştrilor din beton sau piatră. Clădirile vor avea prispa sau terasa deschisă pe minim 50% din lungimea faţadei.

Se interzice dispunerea antenelor TV satelit în locuri vizibile din circulaţiile publice şi dispunerea vizibilă a cablurilor CATV.

De asemenea, autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi amenajărilor pe terenuri forestiere este interzisă. Pensiunile şi alte construcţii sau amenajări destinate turismului vor fi amplasate numai la liziera pădurilor, cu acordul autorităţilor competente pentru protecţia mediului.

Prevederile regulamentului sunt obligatorii în cazul elaborării sau reactualizării Planurilor Urbanistice Generale ale localităţilor rurale din Delta Dunării, cu respectarea specificului local.

De asemenea, regulamentul constituie baza tehnică de avizare şi de autorizare a construcţiilor şi amenajărilor până la revizuirea Planurilor Urbanistice Generale existente la data intrării sale în vigoare.

Unităţile administrativ teritoriale din perimetrul RBDD au obligaţia ca, în termen de 18 luni de la publicarea Regulamentului, să îşi revizuiască Planurile Urbanistice Generale în vederea armonizării cu Regulamentul.

Urmărirea aplicării regulamentului se face prin compartimentele de specialitate din aparatul propriu al consiliului judeţean şi al primăriilor de comună, precum şi de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Regulamentul nu se aplică pentru construcţiile şi amenajările cu caracter militar şi special, care se autorizează şi se execută în condiţiile stabilite de lege.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici