Hoţii maşinii cântăreţului de muzică populară Tinu Vereşezan, audiaţi de poliţişti în Capitală

Membrii clanului "Austrianu", care i-au luat maşina cântăreţului de muzică populară Tinu Vereşezan inducându-l în eroare că îi vor plăti autoturismul, sunt audiaţi, miercuri, la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale (DIC), trei dintre suspecţi fiind puşi sub urmărire penală.

Urmărește
31 afișări

Miercuri dimineaţă au fost făcute două percheziţii la locuinţele suspecţilor, din judeţul Prahova, unde, de altfel, au fost găsiţi şi trei dintre aceştia, respectiv S.F., S.C. şi Sandu Zamfir, zis "Austrianu", potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Percheziţiile au fost făcute de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, cu sprijinul structurilor de suport informativ-operativ din cadrul Poliţiei Române şi SPIR.

Ancheta a fost coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în cadrul acesteia fiind monitorizată activitatea infracţională a celor trei, precum şi a lui B.I., care le-ar fi fost complice.

În urma investigaţiilor a rezultat că, în perioada 30 martie-13 mai, S.F., împreună cu S.C. şi B.I., l-a indus şi menţinut în eroare pe Tinu Vereşezan, cu ocazia încheierii unui contract "promisiune de vânzare-cumpărare", în 30 martie, pentru un autoturism de lux BMW X6.

Aceştia sunt suspectaţi că i-au promis lui Vereşezan că îi vor trimite întregul preţ de cumpărare a maşinii în 30 aprilie, însă, cu ajutorul lui B.I., bărbaţii au schimbat în 8 aprilie numerele de înmatriculare ale autoturismului, folosind documente false, pe numele unui intermediar.

Împotriva lui S.C şi S.F. s-a început urmărirea penală pentru de înşelăciune, iar B.I. este urmărit penal pentru complicitate la înşelăciune.

Membrii clanului "Austrianu" sunt descrişi de poliţişti ca fiind "membri ai unei grupări infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni cu violenţă, înşelăciuni cu prejudicii mari, fals şi uz de fals, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor".

Cei trei, precum şi Sandu Zamfir au fost duşi la audieri la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, urmând a se dispune măsurile legale.

Cântăreţul de muzică populară Tinu Vereşezan a depus plângere la Poliţia Română, acuzând că i-a vândut unui bărbat cunoscut în lumea interlopă din Ploieşti o maşină pentru care nu a primit toţi banii, autoturismul, un BMW X6, fiind luat, vinerea trecută, în custodie de poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Radu Dan, a confirmat, vinerea trecută, că poliţiştii au luat în custodie autoturismul.

Surse din rândul anchetatorilor declarau pentru MEDIAFAX că Tinu Vereşezan a reclamat că a vândut automobilul de lux unui bărbat cunoscut ca fiind unul dintre liderii lumii interlope din Ploieşti, iar acesta, după ce a plătit un avans pentru maşină, a refuzat să achite şi restul de bani.

Autovehiculul BMW X 6 a fost condus, în ultima perioadă, de către Sandu Zamfir, cunoscut în lumea interlopă din Ploieşti ca "Austrianu".

Zamfir se află în atenţia poliţiştilor şi a fost cercetat, de-a lungul timpului, pentru mai multe fapte penale, printre care înşelăciune şi şantaj.

De numele lui Sandu Zamfir este legată şi arestarea judecătorului Dumitru Rebegea, de la secţia penală a Tribunalului Prahova, care în noiembrie 2009 a fost reţinut de DNA şi apoi arestat preventiv pentru că ar fi luat mită pentru a elibera două persoane cunoscute ca făcând parte din lumea interlopă, una dintre acestea fiind chiar Sandu Zamfir, care, conform acuzaţiilor procurorilor, i-ar fi dat judecătorului, pentru a-l elibera, 36.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici