Hoţul corporatist „produce” o nouă meserie pe piaţa muncii: detectivul de fraude financiare
Criza financiară a potenţat un fenomen ţinut sub preş de către marile firme autohtone: fraudele comise de propriii angajaţi. Numeroase şi fără o statistică oficială, acest gen de furturi produc grave prejudicii companiilor, în special în privinţa imaginii publice.
Hoţul corporatist „produce” o nouă meserie pe piaţa muncii: detectivul de fraude financiare (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Cazurile cele mai recente vin din lumea instituţiilor de credit. Numai în ultimele patru luni, trei astfel de fraude financiare au "transpirat" către presă, cel mai important prin prisma sumei delapidate fiind cel consemnat la sucursala Credit Europe Bank din Braşov.
O realitate care ia amploare, o problemă pentru corporaţiile româneşti şi o oportunitate pentru cei care vând servicii de combatere a criminalităţii financiare şi informaţionale.
"Durata medie în care banii furaţi de un angajat se fac pierduţi în diferite conturi din paradisuri financiare este de cinci zile. E un motiv pentru care mulţi directori generali apelează la noi", explică Robert Melli, director al departamentului de Risk Management AAM Consulting, o companie maghiară specializată în consultanţă.
Citeşte mai multe despre detectivii de fraude financiare pe www.gandul.info.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Vom prioritiza proiectele publice
-
Ţările NATO şi-au crescut cheltuielile militare. Ameninţările Rusiei şi întoarcerea lui Donald Trump au făcut ca Europa şi Canada să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 20% în 2024
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO