- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.03.2015, 17:16)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hrebenciuc: Am stat la mai multe penitenciare, între care Penitenciarul Coldea. Pardon, Codlea
Viorel Hrebenciuc a spus, vineri, la ieşirea din Penitenciarul Rahova, că în cele aproape cinci luni de arest a stat în mai multe penitenciare, între care ”Penitenciarul Coldea”, el corectându-se apoi, şi că nu există niciun prejudiciu pentru stat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.
Urmărește
300 afișări
Hrebenciuc: Am stat la mai multe penitenciare, între care Penitenciarul Coldea. Pardon, Codlea (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)
Viorel Hrebenciuc a plecat de la Penitenciarul Rahova în jurul orei 16.45.
Fostul deputat PSD a spus că în cele aproape cinci luni de când este în arest preventiv a trecut prin trei penitenciare: ”A fost o experienţă la mai multe penitenciare, printre care şi Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea”.
Fostul deputat PSD a susţinut că în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care a fost arestat preventiv nu există niciun prejudiciu pentru statul romnân.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Aţi vorbit în permanenţă despre un dosar în care există un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Vă spun acum că în acest dosar nu există niciun prejudiciu pentru statul român. Rugămintea mea este să trataţi acest subiect în acest context. În rechizitoiu se menţionează clar că nu există prejudiciu", a spus Viorel Hrebenciuc, la ieşirea din Penitenciarul Rahova, după ce instanţa supremă a decis să îl plaseze în arest la domiciliu.
Mai mult, Hrebenciuc a subliniat că Romsilva a depus o declaraţie scrisă la dosar, în care susţine că nu a fost păgubită în niciun fel, "pentru că decizia Tribunalului Covasna este valabilă şi astăzi".
"Sunt trimis în judecată, mă voi judeca, îmi voi arăta nevinovăţia. (...) Nu l-am implicat pe fiul meu şi veţi vedea că el nu are nicio vină în acest dosar", a mai spus Hrebenciuc.
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a stat în arestul Poliţiei Judeţene Braşov din 29 octombrie 2014 şi până în luna februarie a acestui an, când a ajuns la Penitenciarul Codlea, de unde a fost transferat apoi la Penitenciarul Rahova.
Viorel Hrebenciuc a fost scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu după ce instanţa supremă a decis definitiv, vineri, să înlocuiască măsura preventivă luată în cazul fostului deputat, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia procurorilor DNA şi a menţinut decizia din 18 martie prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă a schimbat măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Viorel Hrebenciuc.
Totodată, ICCJ a decis definitiv înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu şi în cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Lorand Andras Ordog şi Dan Costin Bengescu.
În dosarul retrocedării ilegale de păduri au fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane.
Astfel, sunt judecaţi Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, şeful Romsilva, Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, soţia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.
Părţi civile în dosar sunt statul român, prin Ministerul Finanţelor, şi persoana fizică Alina Suciu.
Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza şi Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor. Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.
Viorel Hrebenciuc este cercetat în continuare într-un dosar desprins din cel al retrocedărilor, pentru instigarea deputaţilor Ilie Sârbu şi Dan Şova la traficarea influenţei şi instigare la cumpărare de influenţă a lui Dan Şova.
În 21 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din Camera Deputaţilor, după ce DNA a solicitat încuviinţarea arestării sale preventive, în dosarul retrocedărilor.
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a primit, în 23 ianuarie, demisia din calitatea de deputat a social-democratului Ioan Adam. În 2 februarie, Camera Deputaţilor a luat act de demisia lui Ioan Adam.
Conducerea PNL a decis, în 23 ianuarie, excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, după ce liberalul a fost condamnat în urmă cu un an pentru fapte de corupţie, într-un alt dosar, iar procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale de păduri.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe