Hvaldimir: Balenă „spion” rusă găsită moartă în Norvegia

  • O balenă albă suspectată că ar fi fost antrenată ca spion rus a fost găsită moartă în Norvegia.
  • Balenă neobişnuită a apărut în apele Norvegiei în aprilie 2019, stârnind curiozitatea şi speculaţiile întregii lumi.
Urmărește
320 afișări
Imaginea articolului Hvaldimir: Balenă „spion” rusă găsită moartă în Norvegia

Hvaldimir: Balenă „spion” rusă găsită moartă în Norvegia

Balena, care purta un ham şi ceea ce părea a fi un suport pentru o cameră mică pe care scria „echipament Sankt Petersburg”, a fost numită Hvaldimir, o combinaţie între cuvântul norvegian pentru balenă - „hval" - şi prenumele preşedintelui rus, Vladimir Putin, potrivit Sky News.

Originea misterioasă a lui Hvaldimir a alimentat teorii conform cărora ar fi fost antrenat ca „balenă spion" de către marina rusă. Experţii au confirmat că astfel de practici au existat în trecut.

O organizaţie caritabilă susţine că balena ar fi intrat în Norvegia venind din apele ruseşti, unde fusese ţinută în captivitate.

De-a lungul anilor, Hvaldimir a devenit o prezenţă familiară şi îndrăgită în mai multe oraşe de pe coasta norvegiană. Comportamentul său blând şi jucăuş l-a transformat într-o adevărată celebritate locală, câştigând simpatia multor norvegieni.

Vestea morţii a venit sâmbătă, când un tată şi fiul său, aflaţi la pescuit, au descoperit corpul neînsufleţit al lui Hvaldimir plutind în golful Risavika din sudul Norvegiei.

Biologul marin Sebastian Strand, care a monitorizat balena în ultimii trei ani, a declarat că nu sunt vizibile leziuni externe majore şi că motivul decesului rămâne neclar.

Organizaţia caritabilă care a militat pentru protejarea lui Hvaldimir a subliniat că balena părea tânără şi sănătoasă, fără semne de boală. Ea şi-a exprimat speranţa că moartea balenei nu este legată de vreo „intervenţie umană”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici