Ialomiţianu, Igaş şi Blejnar au ajuns la Guvern pentru o nouă discuţie cu Boc despre stimulente

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, au ajuns la Guvern pentru a avea o nouă discuţie cu premierul Emil Boc despre protestele angajaţilor pentru neplata stimulentelor.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu, Igaş şi Blejnar au ajuns la Guvern pentru o nouă discuţie cu Boc despre stimulente

Ialomiţianu, Igaş şi Blejnar au ajuns la Guvern pentru o nouă discuţie cu Boc despre stimulente (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ultima rundă de discuţii între Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-au încheiat fără rezultat, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ patru ore, ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, că stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală.

Aceeaşi idee a fost susţinută de ministru şi joi dimineaţa, el adăugând că în cazul persoanelor care sunt în grevă va fi aplicată legea, iar cei care îşi desfăşoară activităţile în mod legal nu vor fi sancţionaţi.

Ialomiţianu a spus că joi va continua discuţiile cu întreg personalul Ministerului Finanţelor, astfel încât să fie luate măsurile cele mai bune, dar că negocierile vor fi în limitele legii şi că susţine un sistem de salarizare echitabil pentru angajaţi, reafirmând că stimulentele trebuie acordate angajaţilor pe criterii de performanţă.

Miercuri după-amiază, angajaţii mai multor direcţii de finanţe din ţară au declanşat proteste spontane, majoritatea anunţând că le vor relua joi.

Joi dimineaţă au încetat activitatea, pentru a doua zi consecutiv, angajaţii de la direcţiile de finanţe din Cluj, Iaşi, Prahova, Buzău, Timiş, Galaţi şi Neamţ, aceştia protestând în faţa instituţiilor.

Premierul Emil Boc a spus, miercuri, că Guvernul va aplica legea, "cu toate consecinţele", în cazul în care protestul declanşat de către angajaţii din Ministerul Finanţelor se va extinde şi la nivelul altor instituţii, arătând că singura soluţie pentru rezolvarea problemei este respectarea legii.

El a amintit totodată, referindu-se la protestatarii de la Ministerul Finanţelor, că angajaţii din sistemul bugetar nu sunt plătiţi pentru orele în care nu muncesc.

Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX că premierul Boc le-a transmis miniştrilor, în şedinţa de guvern, că trebuie să înţeleagă cu toţii foarte clar că stimulentele salariale se acordă doar pe criterii de performanţă, atunci când angajatul îşi depăşeşte sarcinile de serviciu, şi nu în mod automat.

La finalul şedinţei de guvern, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat că activitatea angajaţilor din Ministerul Finanţelor este apreciată, dar trebuie recompensate acele persoane care înregistrează performanţe în combaterea evaziunii fiscale.

La rândul său, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat că angajaţii Ministerului Finanţelor pot primi stimulente doar dacă este atinsă ţinta de venituri bugetare, însă după primele şase luni sumele colectate au fost sub planul de încasări.

Unele confederaţii sindicale şi federaţiile din educaţie au anunţat că îi susţin pe angajaţii care protestează şi au cerut Ministerului Finanţelor, ANAF şi Guvernului să plătească de urgenţă stimulentele salariale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici