ICCJ: Marius Isăilă a prejudiciat imaginea şi credibilitatea instituţiilor publice - motivare

Fostul senator Marius Isăilă a prejudiciat imaginea şi credibilitatea instituţiilor publice în care şi-a desfăşurat activitatea, el dovedind că nu are respect faţă de lege şi nici faţă de statul român, arată judecătorii de la ICCJ, în motivarea sentinţei de cinci ani şi patru luni de închisoare.

Urmărește
483 afișări
Imaginea articolului ICCJ: Marius Isăilă a prejudiciat imaginea şi credibilitatea instituţiilor publice - motivare

ICCJ: Marius Isăilă a prejudiciat imaginea şi credibilitatea instituţiilor publice - motivare

„Analiza circumstanţelor reale relevă că inculpatul, prin acţiunile sale, a prejudiciat imaginea şi credibilitatea instituţiilor publice în care şi-a desfăşurat activitatea, iar repetabilitatea faptelor, întinderea acestora, modalitatea de săvârşire prin interpunerea altor persoane şi încercările de a şterge urmele infracţiunii, conturează o persoana care nu are respect faţă de lege, funcţiile deţinute, dar şi faţă de statul român, în slujba căruia s-a aflat în perioada de referinţă”, se arată în motivarea deciziei Completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Magistraţii precizează faptul că Isăilă nu este cunoscut cu antecedente penale, are un grad ridicat de educaţie, are o stabilitate familială, însă atât în cursul urmăririi penale cât şi în cursul cercetării judecătoreşti acesta a avut o „atitudine nesinceră, de negare a faptelor săvârşite şi de dispreţ faţă de valorile sociale ocrotite de legea penală”.

„Pe tot parcursul procesului a uzat de dreptul la tăcere şi nu a dat nici o declaraţie, însă probele administrate au dovedit fără dubiu comiterea infracţiunii de trafic de influenţă de către inculpat. (...) Actul pentru care inculpatul a promis intervenţia intra în atribuţiile de serviciu ale funcţionarilor publici de la ANAF, practica judiciară şi literatura juridică stabilind că nu are importanţă dacă intervenţia promisă a avut sau nu loc, dacă prin intervenţie s-a urmărit efectuarea de către funcţionar a unui act legal sau a unui act ilegal şi nici dacă acel act a fost efectuat sau nu, fiind suficient ca folosul să fi fost pretins sau primit pentru a-l determina pe funcţionar în sensul celor dorite de persoana interesată”, conform documentului citat.

Senatorul Marius Isăilă a fost condamnat, în 10 noiembrie 2016, la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi instigare la instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind definitivă.

Fostul senator Marius Isăilă a fost găsit vinocat de trafic de influenţă, după ce acesta, printre altele, ar fi cerut bani în schimbul intervenţiei pentru blocarea unui control ANAF şi pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici