- Home
- Social
- TÂRGU JIU, (20.02.2014, 23:37)
- Gigi Ciuncanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ICCJ: Primarul suspendat din Peştişani, trimis în judecată pentru corupţie, poate reveni în funcţie
Primarul suspendat din comuna Peştişani (Gorj), Florin Pavel, trimis în judecată într-un dosar privind presupuse abuzuri ale acestuia, poate reveni în funcţie după ce instanţa supremă a respins, joi, contestaţia Parchetului la o decizie care anula restricţiile impuse edilului.
Urmărește
256 afișări
ICCJ: Primarul suspendat din Peştişani, trimis în judecată pentru corupţie, poate reveni în funcţie (Imagine: Shutterstock)
Completul de cinci magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, contestaţia Parchetului la o decizie a instanţei care anula restricţiile impuse primarului suspendat Florin Pavel şi altor doi inculpaţi în acest dosar, edilul putând astfel să revină în funcţie.
Decizia instanţei este definitivă şi, după comunicarea acesteia la Prefectura Gorj, Florin Pavel îşi poate relua atribuţiile de primar care, între timp, au fost preluate de un viceprimar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Florin Pavel, membru PNL, a fost arestat preventiv în iunie 2012, la două zile după ce a depus jurământul de credinţă. Ulterior, mandatul său de arestare a fost prelungit timp de mai multe luni, fiind eliberat din arest în februarie 2013.
În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi în iulie 2012 liderul PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, precum şi fratele acestuia, Gabriel Titus Popescu, dar şi directorul din Ministerul Finanţelor în septembrie 2012, Dumitru Pârvulescu.
În decembrie 2012, Dian Popescu, Florin Pavel şi Dumitru Pârvulescu au fost trimişi în judecată, alături de alte persoane, în acest dosar, care vizează modul în care Primăria Peştişani a început lucrările de modernizare a unei baze şcolare din localitate, precum şi realizarea unui stadion, anchetatorii constatând că autorităţile locale au făcut plăţi pentru lucrări neefectuate nici până în prezent.
De asemenea, au fost trimişi în judecată omul de afaceri Dan Radu Floarea, fin al fostului senator Cătălin Voicu, şi dirigintele de şantier Nicolae Isar, pentru ambii instanţa decizând acum să anuleze orice interdicţie impusă anterior.
Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul Tribunalului Gorj, Dian Dumitru Popescu şi fratele său, Gabriel Titus Popescu, în calitate de administratori la Maserati SRL Ţicleni, au încasat, în mod necuvenit, de la Primăria Peştişani 154.000 de lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie ale unui stadion, care nu au fost însă realizate.
Pavel a fost trimis în judecată pentru trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, pentru două fapte de luare de mită, precum şi pentru neglijenţă în serviciu.
Conform rechizitoriului înaintat Tribunalului Gorj, Pavel, în calitate de ordonator de credite, a dispus la plată aproape 1,6 milioane lei către firma Tech Safety SRL Târgu Jiu, deţinută de omul de afaceri Dan Radu Floarea. Firma respectivă avea de executat la Peştişani un campus şcolar care, la fel ca şi în cazul stadionului ce trebuia realizat de firma lui Dian Popescu, nu a fost finalizat.
Floarea apare în stenogramele din dosarul de corupţie al lui Voicu, cerându-i acestuia 200.000 de euro pentru a lucra la campusul şcolar de la Peştişani.
Anchetatorii susţineau că Pavel, în calitate de primar, a dispus plata sumei de 1,6 milioane lei pentru lucrări neexecutate. În schimb, firma lui Floarea a executat lucrări la un apartament deţinut de primar, valoarea acestora fiind estimată la 1.600 de lei.
Pavel mai este acuzat şi că a acceptat la plată două contracte de cesiune de creanţă în valoare de 2,5 milioane lei de la două persoane fizice cu care Primăria Peştişani nu avea nicio relaţie contractuale. Cele două persoane fizice sunt Aristică Doru Şerban şi soţia sa Marioara, bărbatul fiind judecat pentru cămătărie, după ce a fost denunţat la Parchet de către Dan Radu Floarea.
În iunie 2012, Florin Pavel a fost ales primar al comunei Peştişani pentru a treia oară.
Citește pe alephnews.ro: Hashtag-ul #womeninmalefields a apărut peste tot pe rețelele sociale. Ce urmărește acest trend
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pierderi și demisii după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ciolacu nu mai candidează pentru funcție la PSD
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Imagini 'bizare' cu soția lui Călin Georgescu. Filmarea cu dansurile Cristelei s-au viralizat rapid! ⤵️
CANCAN.RO
Rețeta de prăjitură cu creme anglaise care Elena Lasconi a câștigat Masterchef de la Pro TV
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe