- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.07.2015, 19:21)
- Elvira Gheorghita
Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Neamului, purtată în procesiune
Sute de oameni au venit, sâmbătă, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului să se închine la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, aceasta urmând să fie purtată în procesiune, cu ocazia hramului lăcaşului de cult.
Urmărește
1638 afișări
Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Neamului, purtată în procesiune
Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sărbătoreşte în fiecare an, în 12 iulie, pe Maica Domnului Prodromiţa, ocrotitoare rânduită încă de la sfinţirea lăcaşului de cult. În 2011, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost aşezată spre închinare, de către patriarhul Daniel, Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, o copie a icoanei făcătoare de minuni de la Muntele Athos.
Icoana Maicii Domnului Prodromiţa a fost scoasă sâmbătă din Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi lăsată spre închinare într-un baldachin amenajat la intrarea în lăcaşul de cult.
Sâmbătă seara, de la ora 20.00, icoana va fi purtată în procesiune, în jurul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, apoi va fi dusă din nou în baldachin şi lăsată până duminică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Duminică, după slujba de sfinţire a apei - agheasma mică şi acatistul Maicii Domnului Prodromiţa, la Paraclisul Catedralei Neamului va avea loc Sfânta Liturghie, oficiată de preasfinţitul Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegatul patriarhului Daniel, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost pictată la atelierul Panselinos din Iaşi, iar ferecătura a fost realizată în Grecia. Ea este o reproduce fidelă, în mărime naturală, a icoanei făcătoare de minuni de la Muntele Athos, atât în ceea ce priveşte pictura, cât şi ferecătura, lucrată din argint bogat ornamentat, aurită pe alocuri, având coroanele Maicii Domnului şi Mântuitorului Hristos împodobite cu pietre preţioase.
Icoana originală a Maicii Domnului Prodromiţa a fost pictată la Iaşi, în anul 1863, şi dusă la Muntele Athos, devenind ocrotitoare a Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul sau Prodromu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe