Igaş: Sper ca în 2012 să avem un nou Statut al poliţistului care să-l apere pe poliţistul corect

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, joi, la Rădăuţi, că speră ca noul Statul al poliţistului, care să-l apere pe poliţistul corect, să intre în vigoare din 2012, arătând că în baza actualului statut poliţiştii care au probleme cu legea nu pot fi disponibilizaţi.

Urmărește
665 afișări
Imaginea articolului Igaş: Sper ca în 2012 să avem un nou Statut al poliţistului care să-l apere pe poliţistul corect

Poliţişti (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze, într-o conferinţă de presă, despre situaţia celor 35 de poliţişti de frontieră suceveni care vor fi disponibilizaţi, în condiţiile în care 42 de poliţişti de frontieră judecaţi în cazul mitei din Vama Siret nu pot fi disponibilizaţi, ministrul de Interne a spus că astfel de situaţii sunt în fiecare judeţ.

"E vorba de Statutul poliţistului care, atunci când a fost gândit, când a fost implementat, cei care l-au aşezat în pagină s-au gândit să-i apere pe poliţişti. Din punctul meu de vedere era un statut incomplet care, în acest moment, s-a adeverit că, pe de o parte îi ajută, dar pe altă parte îi încurcă pe poliţişti", a spus Igaş.

El a adăugat că noul proiect de Statut al poliţistului este în dezbaterea publică şi urmează ca în această toamnă să fie promovat în Guvern şi apoi adoptat în Parlament.

"Să sperăm că începând cu 2012 să avem un nou Statut al poliţistului, un statut care să-l apere pe poliţistul corect, pe poliţistul cinstit, şi nu pe acel poliţist care din păcate este certat cu legea", a spus Igaş.

El a arătat că până la adoptarea noului Statut al poliţistului este obligat să respecte legislaţia care este în vigoare.

Fostul şef al PTF Siret Aurel Anea şi alţi 44 de inculpaţi din dosarul corupţiei de la Vama Siret, judeţul Suceava, sunt cercetaţi în libertate, în urma unei decizii a instanţei supreme, ei având interdicţie de a părăsi ţara.

În dosarul corupţiei de la Vama Siret, judeţul Suceava, au fost trimişi în judecată 62 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră, precum şi patru lucrători vamali.

În 27 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 62 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, precum şi a patru lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret, principalele acuzaţii fiind de luare de mită în formă continuată şi constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat, precum şi de dare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, 62 poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, suma totală de 3.643.513 lei şi alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera, în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privind controlul la frontieră şi a le permite introducerea în România a unor bunuri (în general ţigări din Ucraina) peste limita legală admisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici