IGPR: 32 de migranţi găsiţi în timpul unor percheziţii

  • Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut luni nouă percheziţii într-un dosar de trafic de migranţi.
  • 32 de persoane provenite din Siria şi Irak au fost găsite în urma percheziţiilor.
Urmărește
150 afișări
Imaginea articolului IGPR: 32 de migranţi găsiţi în timpul unor percheziţii

Potrivit IGPR, din cercetările făcute a rezultat că, începând cu luna decembrie 2023, pe teritoriul României ar fi fost constituită o grupare infracţională transfrontalieră, de tip piramidal, formată din cetăţeni sirieni şi români, care ar fi acţionat facilitând grupurilor ilegale de migranţi trecerea frauduloasă a frontierei României către Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

În schimbul unor sume de bani, membrii grupului infracţional ar fi asigurat migranţilor ilegali găzduire temporară în diferite locaţii, situate atât în zona adiacentă municipiului Bucureşti, cât şi în zona de vest a ţării.

Pentru activităţile de transport, aceştia ar fi racolat mai multe persoane care, fiind atrase de posibilitatea unor câştiguri materiale consistente într-un termen scurt, ar fi aderat la gruparea de criminalitate organizată şi şi-ar fi dezvoltat propriile reţele de transportatori.

În urma percheziţiilor făcute în municipiile Bucureşti, Timişoara, Arad şi în judeţele Timiş, Ilfov şi Arad, au fost identificaţi 32 de migranţi proveniţi din Siria şi Irak. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate sume de bani în lei şi euro, înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost făcute percheziţii, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări Timişoara, la o locaţie de tip safe-house, situată în municipiul Timişoara, utilizată de către membrii grupului infracţional pentru găzduirea temporară a grupurilor de migranţi.

Poliţiştii arată că, pe parcursul investigaţiilor, începând cu luna ianuarie 2024, au fost interceptate pe ruta Turcia-Bulgaria-România-Ungaria-Austria/Germania cinci transporturi de migranţi, însumând 70 de persoane ascunse în mijloace de transport de mare tonaj, care ar fi achitat traficanţilor sume de până la 12.000 de euro.

Opt persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici