IGSU are de sâmbătă trei noi şalupe multirol

Trei noi şalupe multirol au intrat sâmbătă în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.Acestea vor ajunge în Turnu Măgurele, Tulcea şi Constanţa.

194 afișări
Imaginea articolului IGSU are de sâmbătă trei noi şalupe multirol

IGSU are de sâmbătă trei noi şalupe multirol. Sursa foto: Captură video

„Suntem, aici, la Constanţa, întreaga conducere a MAI, IGSU şi DSU, pentru a recepţiona trei şalupe foarte moderne pentru salvare pe Dunăre, dar şi pe mare, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, echipate la cele mai înalte standarde existente acum în lume. Aceste şalupe şi echipajele care le vor deservi vor salva oameni, oameni care, pe fluviu sau pe mare, se vor afla în situaţii limită, situaţii de criză, situaţii de viaţă şi de moarte. Exprim mulţumirea şi recunoştinţa pentru toţi cei care au făcut posibil acest proiect, realizarea lui pentru MAI şi doresc să subliniez că nu este un proiect singular, există o continuitate, este o mişcare amplă şi structurată de creştere a echipării tuturor armelor MAI, în speţă vorbim aici de IGSU. Provocările pe zona de rezilienţă şi intervenţii în situaţii critice, după cum vedem cu toţii, sunt în creştere şi vreau să asigur întreg publicul din România că MAI este conştient de acest lucru şi lucrează pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de intervenţie în slujba cetăţenilor”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Şalupele pot desfăşura multiple misiuni, precum de stingere a incendiilor de la bordul navelor atunci când acestea navighează, sunt la ancoră sau la dană, de extragere a persoanelor aflate în pericol, de stingere a incendiilor la clădirile, depozitele etc. situate pe malul apei, misiuni de căutare şi salvare sau asistenţă sau evacuare, având capacitatea de a transporta 20 de persoane salvate.

Caracteristicile tehnico–operaţionale permit echipajului executarea misiunilor operative continue, minim 48 de ore, şi derularea operaţiunilor chiar şi atunci când marea este agitată (valuri cu înălţimea de maxim 2,5 metri).

Acestea vor fi distribuite în Turnu Măgurele (judeţul Teleorman), în Tulcea şi Constanţa, zone care, pe baza analizelor specialiştilor, au fost identificate ca fiind cele mai potrivite raportat la misiunile specifice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici