IKEA retrage o gamă de saci de dormit pentru copii

Retailerul de mobilă IKEA a decis să retragă de pe piaţă, inclusiv din România, o gamă de saci de dormit pentru copii, din cauza unor sesizări privind desprinderea unor părţi ale fermoarului în timpul utilizării, existând riscul înghiţirii obiectelor metalice respective de către copii.

Urmărește
102 afișări
Imaginea articolului IKEA retrage o gamă de saci de dormit pentru copii

IKEA retrage o gamă de saci de dormit pentru copii

"IKEA a primit două sesizări de la clienţi privind desprinderea opritorului fermoarului în timpul utilizării. Opritorul fermoarului este partea metalică a acestuia care are rolul de a bloca cursorul, aşa încât acesta să nu poată ieşi de pe şine la deschiderea sacului. În cazul desprinderii opritorului în timpul utilizării, este posibil ca şi cursorul să iasă de pe şine", se arată într-un comunicat al IKEA România.

În urma sesizărilor, designerii IKEA au constatat că desprinderea celor două componente ale fermoarului utilizat la sacii de dormit din gama Barnslig poate duce la apariţia riscului ingerării acestora de către copiii mici.

Situaţia este determinată de calitatea slabă a fermoarelor.

"În prezent, toate standardele de calitate aplicate în producerea sacilor de dormit Barnslig sunt în curs de revizuire, în vederea creşterii gradului de siguranţă", se mai arată în comunicat.

Sacii retraşi de pe piaţă sunt de două tipuri, pentru bebeluşi cu vârste între 0 şi 6 luni şi pentru copii cu vârste între 6 şi 18 luni.

Produsele sunt fabricate în Indonezia şi sunt vândute din aprilie 2008 în toate magazinele IKEA, cu excepţia celor din SUA, Canada şi Emiratele Arabe Unite.

Clienţii care au achiziţionat din România acest tip de produse le pot returna la magazinul IKEA din Bucureşti, începând de miercuri.

Numărul total al sacilor de dormit pentru copii Barnslig vândute în magazinele IKEA din lume este de aproximativ 63.000 de bucăţi. La magazinul din Bucureşti s-au vândut 576 de saci.

Reţeaua IKEA a intrat pe piaţa românească în martie 2007, când firma Moaro Trading, care deţine franciza retailerului pentru România, a deschis un magazin în cadrul proiectului imobiliar Băneasa. Magazinul este operat în baza acordului cu Inter IKEA Systems BV, care administrează franciza IKEA la nivel mondial.

În primul an de funcţionare, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 87 de milioane de euro. Pentru anul fiscal care se va încheia la 31 august 2008, IKEA estimează o cifră de afaceri de aproximativ 95 de milioane de euro.

Reprezentanţii Moaro au anunţat că vor să deschidă în România cel mult opt magazine, dintre care două sau trei vor fi inaugurate în următorii 4-5 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici