Ileana Badiu, câştigătoarea premiului de excelenţă Women’s Advocacy Award, anunţă lansarea platformei unice în România: suntlamenopauză.ro

Urmărește
641 afișări
Imaginea articolului Ileana Badiu, câştigătoarea premiului de excelenţă Women’s Advocacy Award, anunţă lansarea platformei unice în România: suntlamenopauză.ro

Ileana Badiu, câştigătoarea premiului de excelenţă Women’s Advocacy Award, anunţă lansarea platformei unice în România: suntlamenopauză.ro

Ileana Badiu, personalitate publică cu 30 de ani de experienţă în industria de comunicare şi marketing, a fost recompensată cu Premiul de Excelenţă Women’s Advocacy Award, în cadrul Galei Digital Divas care a avut loc joi, 12 septembrie, la Palatul Bragadiru pentru performanţele de a fi primul comunicator din România care îşi asumă un discurs deschis despre longevitate şi menopauză, de a demola un tabu şi de a introduce pe agenda publică, după vaste acţiuni de informare şi comunicare, unul dintre cele mai importante subiecte din sfera socială şi medicală din România: menopauza.

„Menopauza nu este o alegere, este o realitate inevitabilă de care nu trebuie să ne ascundem, pe care trebuie să o acceptăm cu toţii, despre care trebuie să vorbim, să fim informate, să fim pregătite ca pentru o etapă firească a vieţii, care implică însă o avalansă de schimbări, simptome şi necesităţi.”, spune cu voce tare Ileana Badiu în contextul în care 9,8 milioane din populaţia României este compusă din femei, 42% din forţa de muncă a României este formată din femei, iar 40% dintre acestea se află în perimenopauză şi menopauză.  

După ce a creat o adevărată revoluţie în spaţiul public expunându-şi povestea personală de teamă, singurătate, jenă şi lipsă a informaţiilor la instalarea propriei etape de menopauză cu 8 ani în urmă, Ileana Badiu şi-a asumat în ultimul an misiunea de a fi portavocea femeilor din România şi a nevoii lor de a fi informate, de a avea partener de dialog, de a cunoaşte cele peste 70 de simptome ale menopauzei şi de a avea spaţiul social şi medical pentru a le discuta, trata şi gestiona cât mai bine pentru o viaţă împlinită.

„Ne-am strâns în doar câteva luni pe facebook şi în mediul online aproape jumătate de million de femei într-o comunitate unită în care vorbim despre menopauză şi de aceea nu ne putem opri aici. Avem planuri mari şi revoluţionare. Este o nevoie uriaşă de comunicare pe acest subiect, sunt milioane de femei tăcute şi ruşinate care se feresc să accepte, să se informeze, să discute şi să ia în calcul firescul etapei menopauzei care se instalează conform ultimelor studii, tot mai devreme, cu începere de la 35 de ani. Femeilor li se cere să iasă la pensie la 65 de ani, să fie productive şi să reprezinte motorul familiei şi al societăţii fără să li se dea în schimb cel puţin dreptul la informare, la sinceritate, adevăr şi tratamente adecvate. Aşadar, împreună cu o echipă fabuloasă de femei mi-am propus să mutăm munţii şi am construit suntlamenopauza.ro, o platformă unică în România, care va fi o adevărată revoluţie în mediul social şi medical din ţară. Răspunsuri la peste 600 de întrebări strânse din partea femeilor aflate în această perioadă, zeci de medici şi specialişti care vor da ghidaj medical, educativ şi informativ pe cele mai importante aspecte, sute de soluţii pentru tratarea problemelor apărute odată cu instalarea perimenopauzei şi a menopauzei. Platforma va fi un ghid medical uşor de parcurs, cu multă componentă video şi explicativă, cu soluţii integrate, dar şi un spaţiu de întâlnire pentru toate femeile în perioade sensibile.”, declară Ileana Badiu despre Suntlamenopauza.ro, prima platformă din România de informare şi ghidare de excelenţă, dedicată femeilor aflate la perimenopauză şi menopauză, care se va lansa în mediul online la finalul lunii septembrie.

În urma a zeci de evenimente în ţară, interviuri, comunicări în presa generalistă, medicală şi de life-style şi dialoguri cu femei, Ileana Badiu şi-a conturat misiunea de a reuşi să pună semnul egal între menopauză şi normalitate, de a arăta că menopauza nu este o sentinţă, ci o perioadă în care femeia poate fi cool, împlinită, iubită, sănătoasă şi fericită: „Mai mult de trei sferturi din viaţă îşi petrece o femeie în stadiile de perimenopauză şi menopauză, aşa că trebuie să alegem să fim informate şi fericite cu ceea ce trăim, pentru că avem astăzi toate instrumentele şi tratamentele necesare pentru a estompa efectele negative ale menopauzei, doar trebuie să ştim de ele, să întrebăm, să fim deschise şi să putem spune zâmbind: sunt la menopauză!”, spune Ileana Badiu despre drumul nou şi revoluţionar pe care îl scrie alături de partenerele ei, Ana Maria Bîtu şi Maria Manole, în societatea românească.

Platforma Suntlamenopauză.ro, ce urmează să se lanseze la finalul lunii septembrie, va avea şi o componentă caritabilă. Asociaţia Suntlamenopauză, nou înfiinţată, va exista pentru a ajuta femei din medii defavorizate, cu poveşti de viaţă dramatice sau cu menopauză precoce, indusă de diverse intervenţii chirurgicale, să primească ajutorul şi tratamentele de care au nevoie pentru o viaţă sănătoasă.     

Discursul Ileanei Badiu la Digital Divas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici