- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Impactul dietei asupra longevităţii. Ce înseamnă o nutriţie bună
- Cum influenţează ceea ce mâncăm modul în care şi cât de repede îmbătrânim? Este o întrebare relativ simplă, dar cercetătorii de la Universitatea Columbia au raportat că răspunsul este unul extrem de complex.
- De exemplu, consumul unui măr este o idee bună din punct de vedere nutriţional, dar aceasta este doar o alegere printre nenumăratele decizii alimentare pe care oamenii le iau pe parcursul unei singure zile.
- Printr-o serie de tehnici de modelare multidimensională, autorii studiului au testat impactul aportului de nutrienţi asupra longevităţii în rândul unui grup de adulţi în vârstă. Acest lucru a dus la descoperirea unor modele cheie între nutrienţii specifici asociaţi cu încetinirea îmbătrânirii biologice.
Cele patru tendinţe care fac legătura între alimentaţie şi longevitate
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cercetarea a cuantificat atât îmbătrânirea, cât şi pierderea homeostaziei (dereglarea fiziologică) legată de vârstă prin integrarea biomarkerilor din sânge. Echipa a plasat efectele dietei în cadrul geometric pentru nutriţie şi a analizat macronutrienţii şi 19 micronutrienţi.
De aici, autorii studiului au creat opt modele care explorează diferiţi predictori nutriţionali. De asemenea, aceştia s-au asigurat că au ajustat diverşi factori relevanţi suplimentari, cum ar fi venitul, nivelul de educaţie, vârsta, activitatea fizică, numărul de comorbidităţi, sexul şi obiceiurile actuale de fumat.
- Nivelul optim al aportului de nutrienţi a depins de criteriul de îmbătrânire ales. Un aport ridicat de proteine a îmbunătăţit sau a scăzut unii parametri de îmbătrânire, dar un nivel ridicat de carbohidraţi i-a îmbunătăţit sau i-a scăzut pe alţii.
- În anumite cazuri, nivelurile intermediare de nutrienţi au avut rezultate bune.
- Se pare că există o toleranţă largă pentru modelele de aport de nutrienţi, iar aceasta nu se abate prea mult de la norme (platouri homeostatice).
- Nivelurile optime pentru un nutrient depind adesea de nivelurile unui alt nutrient (vitamina E şi vitamina C) (de notat că abordările analitice mai simple nu sunt în măsură să înţeleagă şi să detecteze astfel de asocieri).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO