Imunizare anti-COVID dar cu ce? Comisia Europeană a semnat trei contracte cu trei mari companii farmaceutice

  • Nelu Tătaru a anunţat că vaccinul anti SARS-COV-2 va ajunge în România în decembrie
  • Comisia Europeană a semnat 3 contracte pentru vaccinuri
  • Florin Roşu, medic ATI îţi spune că nu se consideră cobai şi că se va vaccina
  • Iar Bogdan Tamba îţi explică faptul că un vaccin înseamnă posibilitatea de a reveni la o viaţă normală
Urmărește
2123 afișări
Imaginea articolului Imunizare anti-COVID dar cu ce? Comisia Europeană a semnat trei contracte cu trei mari companii farmaceutice

Imunizare anti-COVID dar cu ce? Comisia Europeană a semnat trei contracte cu trei mari companii farmaceutice

Nelu Tătaru susţine că vaccinul împotriva SARS-CoV-2 va ajunge în România în luna decembrie. Primii care vor fi imunizaţi sunt cei care lucrează în sistemul sanitar. De unde este vaccinul, te întrebi, probabil.
 
Comisia Europeană a semnat trei contracte cu trei mari companii farmaceutice: Astra Zeneca, Sanofi/ GSK şi Johnson and Johnson. Florin Roşu conduce secţia de ATI din cel mai mare spital de boli infecţioase din Moldova şi îţi spune că vaccinul, când va veni, va fi o gură de oxigen pentru cadrele medicale. 
 
Deşi nu ştim încă nimic clar despre eficitatea acestor trei vaccinuri comandate de Comisia Europeană, Bogdan Tamba îţi spune că dacă acestea vor funcţiona în proporţie de 60 -70%, înseamnă zeci de milioane de oameni care nu se vor mai infecta. 
 
 
  • „Scopul nostru este să punem la dispoziţia cetăţenilor UE vaccinuri sigure şi eficiente de îndată ce sunt disponibile”, a declarat Ursula Von Der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, pe 7 octombrie.

 

  •  „Este o decizie binevenită, să sperăm că vaccinul va ajunge cât de curând, în primul rând să sperăm că va trece de toate testele astfel încât să fie viabil în vederea administrării subiecţilor umani fără efecte adverse. Sigur, este o gură de oxigen pentru cadrele medicale. În momentul în care va apărea în România  vaccinul anti SARS COV2 eu, personal, nu mă consider cobai şi consider că medicina a mai făcut un pas înainte”, explică Florin Roşu, şeful secţiei ATI, Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. 
 
  •  „Chiar şi la o eficienţă de 60 - 70% a vaccinului, a funcţionării lui, într-un scenariu moderat, nici optimist nici pesimist, până la urmă înseamnă zeci de milioane de oameni care nu se vor mai infecta. Cred că dincolo de vieţile pacienţilor salvaţi, la fel de important sau mai important pentru marea majoritate a oamenilor este posibilitatea de a reveni la o viaţă normală. Un vaccin nu doar că salvează vieţi, dar poate să reaşezez pe un făgaş normal viaţa cotidiană cu care ne-am obişnuit”, adaugă Bogdan Tamba, directorul CEMEX Iaşi. 
 

şeful secţiei ATI, Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici