- Home
- Social
- (01.07.2024, 11:19)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În America există o asociaţie care reuneşte mamele voluntarilor care au murit în Ucraina
Moms taking actions spune povestea soldaţilor americani care şi-au pierdut viaţa de la începutul invaziei ruse.
Urmărește
130 afișări
În America există o asociaţie care reuneşte mamele voluntarilor care au murit în Ucraina
„Inimile noastre bat pentru Ucraina: exemplul copiilor noştri continuă să fie o sursă de inspiraţie pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume.” Este povestea Karlei Webber, Terrie Lawrence şi Alison Magallon, care împreună au fondat asociaţia „Moms taking actions” pentru a reuni mamele soldaţilor americani care şi-au pierdut viaţa în Ucraina.
Andrew Weber şi Lance Lawrence slujeau în Brigada 59 de Infanterie Motorizată a Forţelor Terestre şi şi-au pierdut viaţa în timp ce apărau linia camarazilor lor care se retrăgeau. Jericho Skye Magallon a fost un ofiţer de poliţie ataşat la forţele speciale ale armatei ucrainene, care a murit într-un incendiu în regiunea Bahmut din Doneţk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Născute spre sfârşitul anului 2023, fundaţia a început o serie de activităţi de conştientizare în favoarea păcii în Ucraina, care au culminat cu Summit-ul din aprilie trecut la Washington, chiar în faţa clădirii Congresului de pe Capitol Hill. Cu acea ocazie, Karla, Terrie şi Alison au spus povestea copiilor lor, preluată de ziarul „Ukrainska Pravda”, subliniind un simţ al datoriei comparabil cu o obligaţie morală.
„De îndată ce Lance a aflat ce se întâmplă în Ucraina, a simţit imediat datoria să fie acolo pentru a ajuta”, îşi aminteşte Terrie Lawrence. Şi completează: „El ştia riscurile şi noi la fel, dar a simţit că merită. Să ne mobilizăm pentru ceea ce credem că este corect este întotdeauna mai bine decât să regretăm în timp ce stăm şi ne uităm”,
Andrew Webber a fost un veteran al armatei americane. După ce a absolvit Academia Militară West Point, a luat parte la misiunea din Irak şi de două ori în Afganistan. La întoarcerea în America a început să profeseze ca avocat, drum întrerupt însă fatal de decizia de a pleca voluntar în Ucraina, la câteva zile după invazia armatei ruse.
„Andrew nu a suportat toate atrocităţile comise de regimul Putin. Nu era genul care să stea deoparte şi să nu facă nimic pentru că nu suporta nedreptatea şi când vedea o problemă a vrut să o rezolve imediat”, spune Karla Webber.
Lance Lawrence, un veteran al Marinei, a fost colegul de unitate al lui Andrew, care s-a oferit şi voluntar din Statele Unite şi a fost ucis pe câmpul de luptă pe 29 iulie 2023, în timpul unui asalt al infanteriei ruse. „Când a aflat ce se întâmplă în Ucraina, Lance a fost şocat. Avea un prieten care i-a trimis videoclipuri cu ceea ce se întâmpla chiar în primele zile ale invaziei şi uitându-se la acele imagini, a simţit nevoia să plece pentru a-şi oferi sprijinul”.
Serhi Ţekoţki, un ofiţer de pe lângă Brigada 59, a vrut să-şi amintească şi de tovarăşii săi căzuţi: „Andrew şi Lance erau cercetaşi în grupul nostru de asalt, erau experţi şi se bucurau de o autoritate excelentă. Muncă lor era foarte delicată şi periculoasă, care implica contact direct cu poziţiile inamice”.
Jericho Skye Magallon a plecat în martie 2022, la scurt timp după invazia rusă, şi a continuat să lupte până în decembrie. De îndată ce a ajuns în Ucraina, a servit ca voluntar într-o asociaţie medicală din Kiev şi, la scurt timp după aceea, s-a mutat pe Frontul de Est.
La sfârşitul anului s-a întors în Statele Unite, dar legăturile formate pe câmpul de luptă erau prea puternice pentru a fi rupte. „Chiar şi când era acasă, Jericho a rămas în contact cu colegii săi soldaţi în fiecare zi”, îşi aminteşte Alison Magallon.
„Este ca şi cum ai vedea bătăuşii bătând un copil pe terenul de joacă, trebuie să plec”, i-a spus el mamei sale într-o zi. După primele 10 luni petrecute în Ucraina, Ierihon s-a întors în Donbass spre sfârşitul verii, dar pe 5 septembrie a fost ucis într-o ciocnire armată cu forţele ruse la Bahmut şi trupul său a fost recuperat şi returnat familiei sale la nouă luni după moarte.
Trei poveşti asemănătoare, unite nu doar de drumul unic din America în Ucraina, ci şi de un sentiment de mobilizare pentru o cauză dreaptă în apărarea celor mai slabi, indiferent de distanţă. Poveşti care acum, la un an de la moartea copiilor lor, trei mame s-au unit prin durere.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe