Pentru evitarea situaţiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere: la nivelul trenurilor, prin mecanici, la nivelul staţiilor, prin impiegaţii de mişcare şi la nivel centralizat, prin operatorii de circulaţie.
Sosirea trenurilor la acelaşi peron, în staţiile aglomerate, se va realiza pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp.
Metrorex împreună cu Poliţia Metrou, Jandarmeria şi firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în staţiile de corespondenţă (Piaţa Victoriei 1 şi 2, Piaţa Unirii 1 şi 2, Dristor 1 şi 2, Nicolae Grigorescu 1 şi 2, Eroilor 1 şi 2, Basarab 1 şi 2, Gara de Nord 1 şi 2).
Situaţiile de supraîncărcare sunt raportate de urgenţă la Dispecerul Central Metrorex care avizează operativ paza şi Poliţia Metrou, în vederea ordonării/limitării accesului în staţiile cu probleme. În cazul în care se produce supraaglomerare în staţii personalul Metrorex împreună cu Poliţia Metrou şi agenţii de pază vor degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului.
Poliţia Metrou realizează acţiuni de patrulare în staţiile cu afluenţă de călători, pentru respectarea regulilor de acces şi distanţare socială, mai arată Metrorex în comunicat