- Home
- Social
- (20.06.2021, 02:18)
- Irina Apetrii
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În epoca post-pandemie, HoReCa a început goana după angajaţi
- Angajatorii din HoReCa întâmpină problemele la recrutare.
- Nevoia de recrutare este cu atât mai mare cu cât a început sezonul estival.
- Angajaţii din HoReCa preferă aceleaşi joburi, dar în străinătate.
Urmărește
1375 afișări
În epoca post-pandemie, HoReCa a început goana după angajaţi
Restaurantele şi hotelurile au avut un an greu. Cei care au supravieţuit pandemiei, se bucură acum de ridicarea restricţiilor. Dar în încercarea de a recupera sezonul estival, angajaţii din HoReCa se confruntă cu o altă problemă: lipsa angajaţilor.
Ştim că peste un sfert dintre angajaţii din domeniu s-au orientat către alte joburi, iar acum e o mare competiţie pentru angajări între firmele HoReCa de la noi şi din străinătate, care plătesc mai bine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
„Extrem de greu, ca să nu spun catastrofal. E mai dificil decât era înainte de pandemie. E o problema gravă în ceea ce priveste forţa de muncă. Undeva la 40 % dintre angajaţii din horeca cumva sub o formă sau alta au fost puşi pe liber ca să zic aşa, s-au reorientat către alte industrii sau către alte ţări şi în momentul de faţă e o căutare înfinită de forţă de muncă”, a spus Dragoş Anastasiu, antreprenor.
Răzvan e barman. Pandemia l-a obligat să îşi schimbe jobul. Ar reveni oricând la vechea meserie, dar în străinătate.
„Am lucrat ca barman în România aproximativ patru ani şi când a venit pandemia am fost trimis în şomaj tehnic. M-am gândit să plec în străinătate să lucrez în HoReCa, deoarece salariile sunt mai mari şi pot să pun ceva deoparte”, a spus Răzvan.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe