În mijlocul Grădinii Botanice din Galaţi: Schelet metalic ruginit, abandonat de 20 de ani, nu poate fi demolat | FOTO

Un schelet metalic de mari dimensiuni care trebuia să adăpostească mai multe sere pentru plantele exotice a fost abandonat de mai bine de 20 de ani în mijlocul Grădinii Botanice din Galaţi, actualii proprietari spunând că nu îl pot demola, dar nici finaliza, din cauza costurilor ridicate.

Urmărește
1466 afișări
Imaginea articolului În mijlocul Grădinii Botanice din Galaţi: Schelet metalic ruginit, abandonat de 20 de ani, nu poate fi demolat | FOTO

În mijlocul Grădinii Botanice din Galaţi: Schelet metalic ruginit, abandonat de 20 de ani, nu poate fi demolat | FOTO

VEZI GALERIA FOTO ÎN PAGINA 2

Grădina Botanică din Galaţi, punctul de atracţie al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, este vizitată anual de mii de persoane, care găsesc, în mijlocul paradisului verde construcţia ciudată, de mari dimensiuni, care poate fi văzută chiar şi de pe Dunăre. Scheletul metalic a fost ridicat la sfârşitul anilor 90 pentru a adăposti sere pentru plante tropicale şi palmieri, însă acum a ruginit şi a fost invadat de buruieni.

„Lucrul la structura celor două corpuri de seră, adică sera pentru plante exotice cu trei corpuri pentru plante mediteraneene, cactuşi, plante tropicale şi sera pentru palmieri numită Palmariu, a început în anul 1997, la doi ani după ce au început lucrările pentru construirea actualului sediu al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. În anul 2000, când preşedinte al Consiliului Judeţean era Răsvan Angheluţă, din lipsa fondurilor necesare finalizării întregii investiţii, s-a luat hotărârea sistării lucrărilor de construire a serelor şi continuarea lucrărilor la clădirea complexului muzeal, până la termnarea acestora, în anul 2003”, a explicat pentru MEDIAFAX, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Mădălin Şerban.

Reprezentanţii Complexului Muzeal ar vrea să scape de scheletul ruginit din mijlocul Grădinii Botanice, dar specialiştii instituţiei au făcut calcule şi au aflat că demolarea sau consolidarea obiectivului costă mai mult decât valoarea iniţială a construcţiei.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici