- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În primele patru zile ale anului 2019, şefii companiilor de top din această ţară au câştigat cât angajaţii lor în întreg anul
Directorii marilor companii din Marea Britanie vor fi caştigat deja atat de mult, de la 1 ianuarie şi până vineri la prânz, cât va fi plătit muncitorul mediu în întreg anul 2019, relatează Bloomberg.
Şefii companiilor incluse în indicele bursier FTSE 100 au atins acest prag în jurul orei locale 13.00, cu două ore mai devreme decât anul trecut, după o creştere de 11% a veniturilor, conform CIPD, o asociaţie a prefesioniştilor din resurse umane, şi a gupului de cercetare High Pay Centre.
Veniturile femeilor au fost depăşite chiar mai devreme, la ora 8:30 dimineaţă.
În topul veniturilor din Marea Britanie se află Jeff Fairburn de la Persimmon, cu un venit de 47.087.000 lire sterline şi un raport de 1.130:1, urmat de Simon Peckham de la Melrose Industries, cu 42,7 milioane lire sterline şi un raport de 1.134:1 şi Rob Perrins de la Berkeley Group cu 27,9 milioane lire şi un raport de 273:1.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Media directorilor executivi din top 10 este 20,7 milioane lire sterline şi un raport de 506:1.
În ciuda eforturilor guvernului britanic de a face plăţile directorilor executivi mai transparente, decalajul dintre directorii executivi şi angajaţi rămâne ridicat. Şefii FTSE câştigă de 133 ori mai mult decât angajaţii lor, de la 47 de ori în 1998, raportat la salariul mediu.
"Pentru a spori nivelul de trai, avem nevoie de creştere economică şi de inovare, dar trebuie să asigurăm şi o distribuţie corectă a creşterii", spune Luke Hilyard, directorul High Pay Center.
Disparităţile din Marea Britanie reflectă creşterea mai largă a inegalităţii veniturilor în majoritatea ţărilor dezvoltate.
Noi reguli, care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie, solicită tuturor companiilor din Marea Britanie cu mai mult de 250 de angajaţi să-şi facă publice salariile, începând cu anul viitor, şi să justifice bonusurile pentru conducerea companiilor.
Diferenţa dintre venituri este şi mai mare în SUA, cu un raport între salariile directorilor executivi şi cele ale muncitorilor de 312: 1 în 2017. Veniturile medii ale directorilor executivi ale celor mai mari 350 companii din America au fost cu 18% mai mari decât în anul precedent.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO