În România, 1 din 2 părinţi spune că îşi pedepseşte copilul dacă greşeşte. Un expert în parenting vizitează România

  • Dr. Shefali Tsabary, expert global în parenting, îi sfătuieşte pe părinţii din România să negocieze cu copiii, să nu fie autoritari.
  • Studiul Salvaţi Copiii arată că părinţii încă îşi pedepsesc copiii.
Urmărește
454 afișări
Imaginea articolului În România, 1 din 2 părinţi spune că îşi pedepseşte copilul dacă greşeşte. Un expert în parenting vizitează România

Sursa foto: X

Dr. Shefali, renumită pentru abordarea sa inovatoare în domeniul parentingului conştient, subliniază importanţa dezvoltării personale a părinţilor pentru a creşte copii sănătoşi şi rezilienţi.

În România, 56% dintre părinţi afirmă că îşi pedepsesc copiii dacă greşesc, iar 23% dintre ei declară că acest lucru se întâmplă des, arată un studiu Salvaţi Copiii.

Părinţii nu ar trebui să îşi proiecteze experienţele sau neîmplinirile personale asupra viitorului copiilor lor. Nu trebuie să fie autoritari, ci mai degrabă să negocieze cu ei, chiar dacă de multe ori pare dificil. Acesta este sfatul pe care dr. Shefali Tsabary, expert global în parenting, îl oferă părinţilor din întreaga lume, în cadrul unui interviu recent.

„Părinţii trebuie să se uite la ei înşişi, acesta este mesajul esenţial al parentingului conştient: uită-te la tine însuţi. Părinţii trebuie să se dezvolte pe ei înşişi, poate chiar mai mult decât îşi cresc copiii. Ca părinţi, trebuie să facem cel mai dificil lucru din lume - să ne asumăm condiţionările din propria copilărie, să vindecăm bagajul nostru emoţional şi să fim prezenţi pentru copiii noştri într-un mod care să nu le impună credinţele, aşteptările şi fanteziile noastre, pentru că a face asta înseamnă să le suprimi autenticitatea. Rolul nostru este, de fapt, să-i ajutăm să fie liberi, să fie cine sunt cu adevărat. Şi acesta este un lucru imposibil pentru noi, ca părinţi, pentru că noi ajungem să credem că îi posedăm”, a afirmat dr. Shefali Tsabary în discuţia cu Oprah Winfrey.

Dr. Shefali Tsabary vine pentru prima oară în România, pe 3 octombrie, în cadrul celui mai mare eveniment de parenting din ţară: ParentED Fest, alături de alţi speakeri internaţionali de renume, între care dr. Deborah MacNamara, dr. Vanessa Lapointe, dr. Greer Kirshenbaum, specializaţi pe domenii precum creşterea şi îngrijirea copiilor, armonia familiei sau dezvoltare personală.

Biletele sunt puse în vânzare pe https://parentedfest.ro/ şi în reţeaua IaBilet.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici